Erdoğan: Elimizi çabuk tutalım

Erdoğan: Elimizi çabuk tutalım

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, annesinin vefatından dolayı acısını paylaşanlara teşekkür etti. Başbakan bir mutluluğunu da paylaştı...

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Dün Karacaahmet’te Hüvelbaki yazılı bir mezar taşının başındaydık. Bugün burada sizlerin yanındayız. Zor bir durum ama siz de bilirsiniz ki hayat böyle işte. Annemizin vefatı dolayısıyla acımızı paylaşan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm milletimize şahsım, ailemiz adına teşekkür ediyorum.

HAYAT BOYU UNUTMAYACAĞIM

Azizi milletimizin gösterdiği bu gönül inceliğini tabii ki unutmayacağız. Hayat boyu unutmayacağız.

Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Kilis vekilimiz Fuar Karakuş’un anneleri de ebediyete intikal etti. Allah onlara da sabır versin. Annelerimiz, babalarımız bizi hayata hazırladı. Kulaklarımıza şu hakikati de fısıldadılar. Dediler ki: Bir değirmendir bu dünya, baki olan sade odur.

"HAKLARININ HELAL EDİLMESİ ÖNEMLİ"

Malüm ölüm haktır, ebedi hayat hakdır. Her lahza bu hakikati hatırlamaya çalışıyoruz. Musalla taşının arkasındakilerin bize haklarını helal etmesini her şeyden önemli biliyoruz. Üzerimizde kul hakkı kalmaması için çaba gösteriyoruz.

YENİ ANAYASA

Türkiye, 1 Ekim tarihinden itibaren yeni bir başlangıç yaptı. Yeni anaysa sürecinde iyi bir başklangıç yaptık. Bütün partilerimiz destek verdi hepisine teşekkür ediyorum.

Şimdi bize düşen milletimizle birlikte milletimize yakışan bir anayasa yapmaktır. Bunu yapacak tecrübe ve birikime sahibiz. Bu meclis yeni anaysa yaparak adını tarihe yazdıracaktır. Halkımız ilk defa kendi eliyle, kendi iradesiyle anayasa yapacaktır.

TBMM'deki tüm partilerin koşulsuz olarak uzlaşma komisyonunda masaya oturması atılan en önemli adımdır. Partilerin büyüklüklerine, oy oranlarına, milletvekili sayılarına bakmaksızısn, uzlaşma komisyonuna aynı eşit sayıda üye vermesi samimiyetin göstergesidir. Şimdi bize düşen bu süreci tamamlamaktır.

BİR YILDA BİTİRELİM

Siyasi partilerin, bu yeni anayasa meselesini siyasi rekabete girmeden neticelendirmesi sürecin önemli adımıdır. Süreç kendi mecrasından işleyecektir.  Bu işin muhakkak bir sınırı olmalı. Elimizi hzılı tutalım ve bir yıl gibi bir sürede tamamlayalım. Bunu hiç kimse farklı bir şekilde yorumlamasın. Bu parlamento bir yıl içinde bu işi rahatlıkla bitirir. Ben buna inanıyorum.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELER

Bölgemizdeki gelişmeler devam ediyor. Dünyanın neresinde başı öne eğilmiş, ötelenmiş bir toplum varsa Türkiye oradadır. Ülkemizin itibari her geçen artmaktadır. Bunu Somali'de gördüm. Bunu Tahrir meydanında bizzat yaşadım. Türkiye bölge üzerinde gizli gündemi olan bir ülke değildir. Tarihi ve coğrafyasıyla, gelişmeleri barış çabasıyla takip eden ender ülkelerdendir. Bizim kitabımızda kaynağını halktan almayan, baskı ve şiddet politikası güden yönetimler asla karşılık bulamaz.

SARKOZY'E CEVAP

Fransa Cumhurbaşkanı gitmiş Ermenistan'da yıl sonuna kadar yasa tasarısını çıkarma tavsiyesinde bulunuyor. Önce sen kendine tavsiyede bulun. Kendine çeki düzen ver. Fransa'da ayrı, Ermenistan'da ayrı konuşmak olmaz. Siyaset dürüstlük ister, dürüstlük. Ülkende 600 bin Ermeni var. Türkiye ile her türlü ilişkin var. Ama sen öyle küçük işlerin peşine düşersen... Kusura bakma Türkiye öyle kolay yutulacak lokma değil. Devlet adamlığının vasıflarına Fransız kalanlar gerçeği anladıklarında çok geç kalacaktırlar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.