Erdoğan İstanbul'da açılış törenindeki konuşması

Erdoğan İstanbul'da açılış törenindeki konuşması

Başbakan Erdoğan, Çayırbaşı Tuneli ve yol açılışı töreninde konuştu..

İstanbul'da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyon'daki kazayla ilgili ilk kez konuştu. Medyanın ve bazı emekli askerlerin patlama sonrası analizlerine tepki gösteren Erdoğan, 'Bazı askerler geldikleri ocağa ihanet ediyorlar' dedi.

BDP'ye 'Ya Kandil ya da Meclis' restini çeken Erdoğan, CHP ve MHP'yi de Sivas'ın ötesine geçememekle suçladı.


İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları

Bizi kıskançlık öldürür. Derdimiz neydi biliyor musunuz; derdimiz aslında Taksim'den gelen metroyu Maslak'taki İTÜ kampüsünden çıkarmaktı. Orada bir triyaj alanı oluşturmak istedik. Ne yazık ki o zamanın üniversite heyeti bana hendek atlattı ve bize bunu yaptırtmadı.Mecburen Sanayi Mahallesi'^nin orada bir triyaj alanı yapmak zorunda kaldık. Maliyeti de 200 milyon TL 'ydi. Biz dayanışma halinde olmazsak kiminle dayanışma halinde olacağız. Bu metro uzadı ve artık Hacıosman'a kadar geldi. Bugün Sarıyer Çayırbaşı Tuneli'nin açılışını yapıyoruz. Hamdolsun Allah'a..

Toplumu moralize etmek gerekirken toplumu demoralize etmenin gayreti içine giriyorlar. Bu köprülerin bakımı olmayacak mı? Yarın bugün bir felaket olursa o zaman da teneke takıp çalacaksınız. Bu ayın 17'sen itibaren KGS'yi kaldırıyoruz ve gişelerde durmak olmayacak. 3. köprüyü bitirdiğimiz andan itibaren daha rahatlayacağız. Ağır vasıtaları Fatih'ten kaldırıp 3. köprüye göndereceğiz. Şimdi Marmaray başlayacak, toplutaşımda onun vereceği hizmet var 1 yıl sonra da lastikli sistem Ahırkapı'dan Haydarpaşa'ya gelecek iki katlı tüp var. Durmuyoruz, çalışıyoruz ama İstanbul trafiğine günde 500 yeni araç giriyor. Bu ülkenin refah seviyesini gösterdiği gibi vatandaşımızda toplu taşıma kullanma kültürünü geliştirmek gerekli. Yine bu tünelle İstanbul'un çeşitli yerlerinde 20 kavşak ve yolu da hizmete açıyoruz.
CUMHURİYETLE BUNUN İÇİN KIYASLIYORUZ

İstanbul'da son 8 yılda yaptığımız kavşak ve yolların sayısı 259'a ulaşmış oldu. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan kavşak ve yolların sayısı kadar kavşak yaptık 8 yılda. Diyorlar ki neden Cumhuriyetle karşılaştırıyorsun, e anla diye diyorum. Farkı gör diye diyorum..

Bugünkü açılışını yaptığımız açılışın yatırım tutarı 430 milyol lira.

Senin İzmir'le ilgili anlattıkların metro değil hafif metro. Bunların maliyetlerini hesaplayan vekiller var onlara da söyle. Bu ulaştırma sistemlerini yapamamış Ulaştırma Bakanımız da benim iznimle devreye girmiş oradaki hizmetler beraber yürütülmüştür. İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununun çözümü için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz.

İBB ilk defa metrobüs olayını hayata geçirdi. Metrobüs bizim için sürratle biten toplu taşımada büyük bir yükü alan bir sistem oldu. Bir ufak bir kaza oluyor başlıyorlar vurmaya. Kaza olur bunu hemen kalkıpta çalmanın ne anlamı var? Toplu taşımada biz farklı bir dönemi başlattık.
KILIÇDAROĞLU KADIKÖY KARTAL HATTINI TEST ETSİN

Geçtiğimiz ay Kadıköy-Kartal hattını açtık. Sayın Kılıçdaroğlu Kadıköy'den metroya binsin Kartal'a gitsin oradaki lüks ulaşımı görsün. Biz burada muhalefetin belediyesi var diye bakmıyoruz ya burada benim halkım var insanım var dolayısıyla biz hizmet siyaseti üretiyoruz.

Geçtiğimiz yıl 12 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde 2023 hedefleri kapsamındaki projelerimizi hazırladık. Kanalistanbul, istanbul'a iki şehir, Adalar'daki özgürlük projesi. Marka şehir İstanbul çok daha güçlü hale gelecektir. İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde yüze dayanmış durumda.

Ben tüm İstanbullulara değil tüm halkıma sesleniyorum; ne olur başınızı iki elinizin arasına alın bir muhasebe yapın.. 10 yıl önce ben neydim, şu anda ne? Her alanda bunu sorun. Eğer biz o güne kadar bugün geri gittiysek çıksınlar ispat etsinler 1 dakika burada durmam. Ama bu ülkede eğitiminden sağlığından adaletinden emniyetinden ulaşımından tarımından enerjisinden bütün alanlarda bütün gerçekleri samimi bir şekild müzakere edeceğiz. Biz hizmet siyaseti ürettik ideolojik siyaset değil.

Ekonomisi, siyaseti alt üst olmuş bir Türkiye'den bugüne geldik. Artık Türkiye demokrasinin hukukun en ileri şartlarda işletildiği bir ülke. Türkiye artık görüşü sorulan bir ülke haline gelmiştir. Hepimizi üzen sıkıntılarla da karşılaşıyoruz. Dünyanın 1 numarası ülkenin sorunlarını görüyorsunuz. Terör olaylarında hayatını kaybeden her kardeşimizin ardından milletçe gözyaşı döküyoruz. Kesinlikle terörle ilgili mücadele sadece iktidarın değil tüm milletin mücadelesi olmalıdır.

Özgürleşmeden rahatsız olanlar terörü bize karşı argüman haline dönüştürmüşlerdir. İsteseler de istemeselerde Türkiye bu hedefine er yada geç ulaşacaktır.
CHP VE MHP SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇSİN

Ülkemizde demokrasinin ulaştığı standartlar, insan hakları konusunda gelinen düaey asla geçmişle mukayese edilemez. Dağda siyaset yapmak isteyenler buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Verseler de saygı göremezler. İki tercihin var ya Kandil ya TBMM. Eğer Meclis diyorsan gel mücadeleni ver. O zaman masaya oturacak iktidarı bulursun. Kandil'in temsilcisiyle tokalaştım diyor. Biz senin öpüşmeni de görüyor. Bunların kirli yüzünü açığa dökmek zorundayız. Ben CHP'ye ve MHP'ye sesleniyorum gelin teşkilatlarınızı sivas'ın ötesinde hayata geçirin.

Bizim terörle silahla korkutmayla bu ülkede varlık göstermeye çalışan hiçbir örgüte en küçük bir müsamahamız yoktur olamaz. Biz siyaset yoluyla herşeyin konuşulmasına taraftarız. STK'lar tarafından yürütülen her çalışmaya saygı duyarız.
BAZI EMEKLİ ASKERLER OCAKLARINA İHANET EDİYORLAR

Perşembe günü Afyon'da yaşanan elim kazada 25 askerimizin acısı hepimizin yüreğini dağladı. Depremlerde sellerde verdiğimiz kayıplar da bizi üzüyor. Kayıları en aza indirecek tedbirleri almaya da devam ediyoruz.

Olay olduğu andan itibaren atılan başlıklar yapılan yorumlar bilerek değil. Birisi emekli generali biri emekli askeri getiriyor. Kendisi olmadığı süre içerisinde ne tür bombalar ithal edilmiş haberi yok. Vatandaşım da bunları TV'de izleyince işin gerçeği bu sanıyor. Bazı emekli askerler geldikleri ocağa ihanet ediyorlar. Sizin göreviniz bu mu ya? Bu milletin gelecek ideallerine ket vurmaktır.Bazıları köşelerinde buna yükleniyor. Ya bekle dur bakalım. Bu işin incelemesi yapılacak. Hemen bir anda netice bekliyorlar. Orada yangın sürüyor hemen değerlendirmeler başlamış. Biz bir taraftan telaş içerisindeyiz. İnsaf edin ama bunlarda bir insaf yok.

Kaçak imarla gecekondularla mücadelede bize yardımcı olun. Sizleri daha insani yerlere yerleştirelim. Ondan sonra bir deprem olduğunda 5 milyonluk bir kayıptan bahsediliyor. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı niçin kurduk? İşte bunlar için. Dere yatağına yapılan evler için belediyeyi de bağlayanlar için kurduk.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.