Erdoğan: Kılıçdaroğlu sen kimin torunusun

Erdoğan: Kılıçdaroğlu sen kimin torunusun

Erdoğan, Suriye konusunda kendilerini eleştiren CHP'ye Boraltan Köprüsü Katliamı'nı hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genişletilmiş grup toplantısında CHP ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
"CHP, KENDİ KARDEŞİNE SIRTINI DÖNEN BİR PARTİDİR"

Her fırsatta iktidarı Suriye'de yaşananlar ve Türkiye'ye sığınan Suriyeleliler üzerinden hedef alan muhalefet partisinin bu tutumuna bir anlam veremediğini belirten Erdoğan, Boraltan Köprüsü Katliamı üzerinden CHP'ye yüklendi.

Erdoğan, İsmet İnönü döneminde yaşanan katliamı şu sözlerle anlattı: "1945 yılında 145 Azeri aydın, Stalin zulmünden kaçıyor ve Türkiye'ye sığınıyor. Azeriler öz gardaşlarının yurduna gelip, öz gardaşlarıyla kucaklaşıyor. Stalin bu mültecileri geri istiyor. CHP hükümeti, sınır karakoluna telgraf çekiyor ve bu Azeriler'in iade edilmesi emrini veriyor. Sınır karakolu komutanı gözlerine inanamıyor. Azeriler, Türk askerlerinin ayaklarına kapanıyor. "Ne olur bizi siz öldürün, ama onlara teslim etmeyin" diyor. Azeriler'i teslim ediyorlar. Sınırda Türk askerlerinin gözü önünde Azeriler'i infaz ediyorlar. Komutanın da olaydan sonra intihar ettiği söyleniyor. İşte CHP kendi kardeşine bile sırtını dönen, ölüme terk eden bir partidir. Bugün CHP Azerbaycan'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz, Azerbaycan'a da, Suriye'ye de, Gazze'ye de göğsümüzü gere gere gideriz. CHP, yarın Şam'a göğsünü gererek gidemeyecek, göreceksiniz. Ama biz çok yakın bir zamanda inşallah Şam'a gidecek, oradaki kardeşlerimizle kucaklaşacağız."

"KILIÇDAROĞLU SEN KİMİN TORUNUSUN?"

Kendi ecdadlarına sırtlarını dönemeyeceklerini belirten Erdoğan: "Bize sığınan mültecileri hiçbir zaman geri çevirmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Kılıçdaroğlu, sen kimin torunusun bilemem. Şu anda mültecilere karşı çok çirkin, çok kaba bir tavır takınan CHP'nin tavrı yeni değildir." dedi.
KATLİAM ŞU AĞITLA TARİHE KAZINDI

Boraltan bir köprü, aşar geçer Aras'ı,
Yuğsan Aras suyuyla, çıkmaz yüzün karası.

Karası, karası, merhamet fukarası,
Karası, karası, merhamet fukarası,

Düşman bekler karşıda, önüne kattı beni,
Can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.

Dönüp seslendim geri, merhametsiz birine,
Beni siz vursaydınız, şu gavurun yerine.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.