Erdoğan'dan ikinci Van depremi açıklaması

Erdoğan'dan ikinci Van depremi açıklaması

Başbakan Erdoğan: PKK İNTİHAR EDİYOR.. Kürt kardeşlerim artık benim için öldürme diyor

111 adetlik toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan Van depremleri sonrası uyarılarda bulundu. Erdoğan, 'Van'lı kardeşlerimden rica ediyorum, lütfen hasarlı binalara girmeyin, yaklaşmasın. Artçı depremler devam ediyor, bilim adamlarımızın tespitlerine göre bir süre daha devam edecek' dedi. Öte yandan Türkiye 2. kez prefabrik ev ve çadır yardımı için uluslararası çağrı yaptı.
KÜRT KARDEŞLERİM BENİM İÇİN ÖLDÜRME DİYOR

Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde terör örgütüne yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. 'Biz taviz vermeyeceğiz, inadına demokrasi demeye devam edeceğiz. Terörle mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz.' diyen Erdoğan, 'Terör örgütü son aylarda adeta intihar edercesine saldırılar düzenliyor. Masum insanları, küçücük çocukları hatta anne karnındaki bebeleri hedef aldılar. Terör örgütü 14-15 yaşındaki çocukları kandırıp ellerine silah veriyor. Telsiz konuşmaları her gün ortaya koyuyor. Yaralı arkadaşlarınızı öldürün ve kaçın diyorlar. Kendi içinde mahkeme kurup insanlar infaz ediyorlar. Örgütün lüks kadrosu lüks içinde sefa sürerken gençler kanlı pazarlarda alınıp satılıyorlar. Öyle anneler var ki 5 yıldır çocuklarından haber alamıyorlar. Artık Kürt kardeşlerim benim için kan dökme benim için öldürme diye insanlar isyan ediyor.' diye konuştu.
İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Van'da yaşanan depremler sonucu Bakan arkadaşlarım dahil tüm imkanlarımızla bölgedeyiz, bakan arkadaşlarımdan şuan dört arkadaşım orada birlikte değerlendirmeleri yapıyorlar ve bundan sonra ki süreci nasıl değerlendireceğiz, nasıl adımlar atmamız lazım bunun kararlarını kendileriyle birlikte müzakere edip ona göre adımları atacağız. Van'lı kardeşlerim müsterih olsunlar, biz onların acısını çok iyi biliyoruz. Var gücümüzle, imkanlarımızı zorlayarak Van'lı kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz, kimseyi bu kış gününde aç ve açıkta bırakmayacağız. Allah'a şükür ısıtıcı, battaniye ne gerekiyorsa bölgede hızla tesis ettik, etmeye devam ediyoruz. Van'lı kardeşlerimden rica ediyorum, lütfen hasarlı binalara girmeyin, yaklaşmasın. Artçı depremler devam ediyor, bilim adamlarımızın tespitlerine göre bir süre daha devam edecek.

Ben sadece Van'lı kardeşlerimin değil tüm vatandaşlarımızın dikkatini bir yöne çekmek istiyorum, Türkiye bir deprem bölgesidir, geçmişte Erzincan'da, Samsun'da, İstanbul'da çok büyük depremler yaşandı o zamanlar ulaşım bu kadar kolay değildi ama son yıllarda başta Sakarya, Düzce, Çankırı, Bala, Simav depremlerini bütün Türkiye aynı anda öğrendi, gelişmeleri an be an izledi. 'Bana bir şey olmaz,' bu anlayışla davranma lüksümüz yok, deprem anında, deprem sonrasında nasıl hareket edeceğimizi bilmemiz, öğrenmemiz gerekiyor. Ev yada işyeri alırken, kiralarken, yaptırırken birgün deprem olacağını hesap etmemiz gerekiyor kısacası depremle yaşamayı ama tedbirli yaşamayı artık topyekün, bilinçli bir şekilde hayatımıza yerleştirmemiz gerekiyor.

Artık tek tek kendimizi de sorgulamak durumundayız, eğer 1903'te Malazgirt'te ki depremden ders çıkartılsaydı 1939'da büyük Erzincan'da o kadar can kaybı olmayabilirdi, 1966'da 2 binin üstünde vatandaşımızı kaybetti, 1976'ta Muradiye'de 3 binin üstünde vatandaşımızı kaybettik bunun üstünde Sakarya, Gölcük, İstanbul depremlerinde 17 binin üstünde vatandaşımızı kaybettik, biz depreme duyarsız kalamayız, hükümet olarak en başından itibaren bunlara ilişkin çalışmalar yapıyoruz.

Deprem bahanesiyle rant elde etmeye çalışan provokatörler depremzede değil. Menfaat ve çıkar amaçlı adımları bir kenera bırakarak depreme dayanıklı yapıları inşaa etmemiz lazım. Yasal süreci de çalıştıracağız.

Kim oturma izni vermişse onlar hakkında da soruşturma başlatacağız. Bunların nedeni ve niçini konusunda ilgili mercilerin duracağına inanıyorum.

Bu depremler sebebiyle rant yakalamaya çalışan çevrelere sesleniyorum, bunların bir katkısı söz konusu değil bunlar depremzede de değil bunlar sadece burada ki süreci provake etmeye çalışan çevreler. Oraya emeğine koyan tüm güçler birde onlarla uğraşıyor, bizim işimiz var orada öyle bir durum söz konusu ihlassondakika olmuş bu evlerin yapımında, inşasında herkes hesabını, kitabını çok iyi yapmalı ve menfaat, çıkar odaklı adımları bir kenara bırakmalı ve yaptığımız binalarda hasara dayanıklı deprem odaklı herşeyi hep beraber götürmeliyiz. Biz burada yasal süreci de çalıştıracağız, burada kim oturulabilir onayı verirse hepsi hakkında gereken yapılacaktır. Bizler raporlara uymak zorundayız, dolayısıyla bunların nedeni, ne içini üzerinde de ilgili mercilerin üzerinde duracağını düşünüyoruz.

Bugün 11.11.2011 tarihinde 111 büyük tesisi bugün bu salondan ülkemizin, milletimizin, şehirlerimizin hizmetine sunuyoruz. İklim şartları uygun olmadığı için gidipte en büyük yatırım olan yerden açılışı yapabilrdik ama Ankara'dan yapalım buradan uydu aracılığıyla yapalım. Bugün 8 milyar 365 milyon dolarlık bir yatırımın açılışını yapıyoruz yani eski parayla 8 kattrilyonu geçen bir yatırım.

İstanbul'a başkan seçildiğimde kent susuzluktan kırılıyordu. Küvetlerde su biriktiriliyordu. Musluk açıkken o malum sesten başka ses gelmiyordu. Şimdi İstanbul'un su problemi 2050 yılına kadar çözüldü. İzmir'in su sorunu çözülemiyordu. Biz GÖRDES projesini 2010 yılında biz bitirdik.Bizim işimiz değildi.

Şimdi yavru vatan Kıbrıs'ın da su meselesini bir çözüyoruz. Şimdi buradan milliyetçiyiz diye slogan atanlara sesleniyorum. Milliyetçilik böyle olur. Büyük devlet işte böyle olur. Biz çevreciyiz diyenlere sesleniyorum. Çevrecilik böyle olur. 800 milyon fidan dikildi. Bu fidanlar yarın ağaca dönüşecek. Onlar sadece slogan atar biz iş üretiriz iş. Biz 9 yıl boyunca hep yaptıklarımızla konuştuk. Hiç bir zaman tamam demedik. Hiç bir zaman bitti demedik. Bu can bu bedende oldukça durmak yok yola devam durmak yok yola devam diyeceğiz. Türkiye'yi daha da büyüteceğiz. Gelişmiş ekonomilerin nasıl bir kriz içerisinde olduğunu görüyorsunuz. Yere sağlam basıyoruz. Bankacılık finans sektöründe para politikalarında riskleri önceden fark ediyor önlemleri önceden alıyoruz.

5 yıllık planlar hazırlıyor ve bu planlarımıza sadık kalıyoruz. İşsizlik rakamı yüzde 9.. ABD ve İspanya nerelere gitti. Küresel risklere karşı tedbiri hiç bir zaman elden bırakmıyoruz. G-20, OECD'de, Avrupa'da parmakla gösterilen bir ülke konumunda. Sizler çok büyük bir devletin vatandaşlarısınız. Sizler tarihinizle medeniyetinizle büyük olduğunuz kadar gelecek tasavvurunuzla da büyük bir ülkenin mensuplarısınız. Bu milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Teröristle mücadeleyi tek bir adım bile geri adım atmadan sürdüreceğiz.

Terör örgütü son aylarda adeta intihar edercesine saldırılar düzenliyor. Masum insanları, küçücük çocukları hatta anne karnındaki bebeleri hedef aldılar. Terör örgütü 14-15 yaşındaki çocukları kandırıp ellerine silah veriyor. Telsiz konuşmaları her gün ortaya koyuyor. Yaralı arkadaşlarınızı öldürün ve kaçın diyorlar. Kendi içinde mahkeme kurup insanlar infaz ediyorlar. Örgütün lüks kadrosu lüks içinde sefa sürerken gençler kanlı pazarlarda alınıp satılıyorlar. Öyle anneler var ki 5 yıldır çocuklarından haber alamıyorlar. Evlerinin duvarına Türk Bayrağı asıp taziye evinde bekleyen babanın durumunu biliyorsunuz. Terörist başları kendilerini isyancı olarak tanımlıyor. Bırakınız hayatta olanları, teröristlerin cesetleri bile ailelerinden kaçırılıyor. O terörist cenazelerinin  üzerindeki rant peşinde koşuyor. ARtık Kürt kardeşlerim benim için kan dökme benim için öldürme diye insanlar isyan ediyor. Terör örgütü bölge iyi eğitim almasın, yarıtım almasın istiyor. Kadın ve bebek demeden insanların yaşam hakkına baskı düzenliyor. Bunlar terörden başka bir yol bir yöntem bilmiyor.

Biz taviz vermeyeceğiz, inadına demokrasi demeye devam edeceğiz. Terörle mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Bütün nifak çabalarına rağmen birliğimizi muhafaza edelim. Bütün tahriklere rağmen kardeşliğimizi daha da yükseltelim. Her ne yaparlarsa yapsınlar, kardeşliği pekiştireceğiz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Ayrıntılar gelecek..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.