Erdoğan'ın moda konferansındaki konuşması

Erdoğan'ın moda konferansındaki konuşması

Türkiye'nin kredi görünümünü pozitiften durağana çeviren S&P'a Başbakan Erdoğan çok sert çıktı.

İstanbul'daki moda konferansında konuşan Başbakan Erdoğan, 'S&P bir açıklama yaptı. Pozitifte olan Türkiye durağana indi. Neye göre bunu durağana indiriyorsun. Bakıyor Türkiye'yi arttırırsam bu ideolojik olarak bizi rahatsız eder. Bakıyorsunuz Yunanistan'ı İrlanda'yı yükseltiyor. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunu kimse yutmaz bunu sen Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bu hesabı kitabı az çok biliyoruz. Artık alan el yerine veren el Türkiye var. Bunu yemezler.. Bunun bedelini biz de artık seni bir kredi kuruluşu olarak tanınmıyoruz diye açıklarız.' diye konuştu.

 

Video hazırlanıyor..

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Teşvik paketiyle 2023 hedefini dikkate alıyoruz. Artık bölgesel gelişmişlik farklarını yoksulluk sorununu daha kalıcı yöntemlerle çözmeye çalışıyoruz. Yeni teşvik uygulamasına inanmak ve bilrikte sahip çıkmak zorundayız.

TEKSTİLDE ÇOK AVANTAJLI İMKANLARA SAHİBİZ

Tekstil ve hazır giyimde rekabet içerisinde olduğumuz ülkelere karşı avantajlıyız. Bizde Avrupa Asya ve Afrika ile iletişim kuracak bir kültür var. Bizde artık enerji ve eğitim de var. Genç neslimiz bizim en büyük avantajımız. Diğer ülkelere göre farklı yapıdaki bir iş gücüne sahibiz.

Türkiye'nin gençleri inanılmazı başarıyor. Kahve köşesindeki insanımızı iş sahibi yapmak için devletin fabrika kurması modelini artık terk ediyoruz. Yol yapacaz, hava alanı yapacaz. Enerjiyi ucuza sanayiciye ulaştıracağız. En önemlisi de biz iş ortamının olmazsa olmazı olan istikrar ve güveni sağlayacağız.

SON TEŞVİK PAKETİ BİR NUMARA

9.5 yıllık iktidarımız döneminde hazırlanan son teşvik paketi bir numaradır. Her bölgeye çok köklü teşvikler vergi indirimler, SSK primleri KDV istisnası gibi çok geniş yelpazede örneği görülmemiş destekler verdik. Şimdi sıra özel sektörümüzde yani sizde. Özellikle 5. ve 6. bölgelerinde tekstil ve hazır giyim sektörlerini daha yoğun bir şekilde görmek istiyoruz. Bölgenin dinamik iş gücü orada yatırım yapanları mutlu da edecektir.

Terörün Türkiye'ye sadece maddi maliyeti 350 milyar doların üzerinde. Terör örgütü işsizlik ve yoksulluğu istismar ediyor. Bölge halkı bizim samimi çabalarımızı görüyor. Terör maliyetini Türkiye'nin topyekün kalkınmasına seferber edebilmeliyiz. Küresel finans krizi sürecinde büyüyen bir Türkiye var.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞUNA SERT TEPKİ

S&P bir açıklama yaptı. Pozitifte olan Türkiye durağana indi. Neye göre bunu durağana indiriyorsun. Bakıyor Türkiye'yi arttırırsam bu ideolojik olarak bizi rahatsız eder. Bakıyorsunuz Yunanistan'ı İrlanda'yı yükseltiyor. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunu kimse yutmaz bunu sen Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Bu hesabı kitabı az çok biliyoruz. Artık alan el yerine veren el Türkiye var. Bunu yemezler.. Bunun bedelini biz de artık seni bir kredi kuruluşu olarak tanınmıyoruz diye açıklarız. Halep orada ise arşın burada. Her şey çok açık net ortada. İhracat ortada büyüme oranı ortada sen kalkıp da Türkiye'ye böyle bir not vermeye kalkarsan bunu kimse yemez. Artık dünyanın her yerine ulaşan bir Türkiye var. Dünyada Çin'den sonra müteahhitlikte birinci olan bir Türkiye var.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.