Erdoğan'ın yeni dönemdeki ilk parti grubu konuşması

Erdoğan'ın yeni dönemdeki ilk parti grubu konuşması

Başbakan Erdoğan yeni asama yılının ilk parti grubu konuşmasında AK Partililer'e seslendi.

Meclis'te yeni yasama yılının başlamasıyla siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilmeye başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısından sonra AK Parti toplantısını yaptı.
EY MHP GÖR BUNU BE..

Yeni dönemdeki ilk parti grubu konuşmasında da hedefine CHP ve MHP'yi koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'ye ekonomi politikaları üzerinden CHP'ye ise terörle mücadele üzerinden yüklendi. 2002 öncesi iktidar ortaklarının ekonomi politikalarını eleştiren Erdoğan, 'Bizden önce MHP DSP ANAP'ın IMF'den almış olduğu borç ve bize devrettiği borç 23.5 milyar dolar'dı. Şu anda 1.3 milyar dolara indi. Ve Nisan ayında sıfırlıyoruz. Ama diyoruz ki naısl olsa yolunda gidiyor düşük bir faizi var. Şu anda biz IMF 5 milyar dolar borç veriyoruz. Ey MHP bunu görmüyor musun be.. ' diye konuştu.
İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Yıllık ihracatımız bir önceki yıla göre artarak 146 milyar 927 milyon'a ulaşmış oldu. Ekonomimizin lokomotifi olan bu artış oranı uyguladığımız ekonomi politikaların doğruluğunu bir kez daha teyyid etti. Üretimin artması büyüme noktasında bize güven veriyor.

Geçtiğimiz dönem MKYK ve disiplin kurulumuzda yer alan ancak bu kongrede bayrağı yeni isimlere devreden arkadaşlarımıza bugüne kadar verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlarımızla partimiz milletimiz ve ülkemiz için çok daha hayırlı işler gerçekleştireceğiz.AK Parti bu ülkenin içinden doğmuş bir siyasi harekettir. Türkiye ne kadar ilerlerse büyürse AK Parti de o kadar yükselmektedir.

Kongremiz bölge ülkeleri açısında büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu ilgi doğrudan bize değil Türkiy'ye yöneliktir. İktidara geldiğimizden beri uyguladığımız politikalarla Türkiye adından söz edilen bir ülke haline geldi. Yurt dışına yaptığımız ziyaretlerde bir gerçek ortadaydı.
TÜRKİYE MAZLUMLARIN NEFESİ HALİNE GELDİ

Özgürlük hak ve hakkaniyet için mücadele edenlerin yanında olduk. Dürüst ve samimi bir tavır ortaya koyduk. Bugün AK Parti de Türkiye Cumhuriyeti de mazlumların nefesi haline gelmiştir. Ortadoğu'da Kuzey Afrika'da Orta Asya'da Balkanlar'da demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde ortaya koyduğumuzun duıruşun neticelerini almaya başlıyoruz. Bizim dünyadaki demokrasi ve özgürlük mücadelelerine verdiğimiz destek ortadadır. Türkiye horlanan ve küçümsenen ülkelere örnek teşkil eden bir ülkedir. Kongremize gelen misafirlerimizin ülkemize ve partimize olan ilgilerini bu şekilde değerlendiriyoruz.
DIŞ POLİTİKAMIZI ELEŞTİRENLER SUS PUS OLDU

Dış politikamızı küçümseyen bazı çevreler sus pus olmaya başladılar. sıfır sorun politikasını anlamaynlar dostlarımızın sözlerini görünce bayatlamış eksen kayması safsatasına yaslanıyorlar. Türkiye'nin rotası da hedefi de bellidir. Şimdi ana muhalefet partisi kalkmış dışişleri bakanımız hakkında gensoru önergesi veriyor. Gensoruyu sulandırdınız. Rezil ettiniz. Bir insan bir şeyi yaparken burada netice alıp almayacağı hesabını da yapar. Ortada dürüst gerekçeler olmadığı sürece Türkiye'nin izlediği dış politikasını sulandıran başka bir muhalefet yoktur. Göreceksiniz orada guruplarını dahi toplayamayacaklar. Türkiye'nin hızını kesmek için adım atıyorlar. Bunlar Türkiye'nin kalkınmasına fren olan bir muhalefettir.Varsa katkınız söyleyin. Sosyalist enternasyonelde Filistin ve terör örgütünü aynı yerde görecek kadar zavallısınız. Bizim sadece Meclis'te kaybedeceğimiz güne üzülüoyoruz. CHP'nin hiç bir zaman ulaşamadığı diğerlerinin kenarında geçemeyeceği bir noktadır bizim dış politikamız. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu gensoru oylamasında da gerekli dersi alacaklar.
YETER ARTIK SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN DİYE YOLA ÇIKTIK

Küçük düşünmeye ürkek davranmaya içe kapanmaya alışanlar çok boyutlu dış politikayı anlayamazlar. Biz AK PArti olarak  2002 seçimlerine girerken şunu söylemiştik: Yeter artık söz de karar da milletindir demiştirk. İktidara geldik ve sözlerimizi yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Milletimizin desteğiyle çok daha ileriye taşıdık. Hedeflerimizi 2023'le derinleştirerek biz birlikte Türkiye'yiz değik. Hükümetimizi kurup yola devam ettik. Milletimizin önüne bilhassa yeni doğmuş ve bugün ilk okula başlayan yavrularımıza yeni bir hedef ortaya koyduk bu hedefin menzilini de Sultan Alparslan'ın Anadolu kapılarını açtığı olan 1071'le hareketle 2071 olarak hedef koyduk. Daha 1 yıl sonrasına yönelik hedefler ortaya koymak mümkün değildi. Sosyal kırılmalara yol açtığı bir Türkiye vardı. Biz önce Türkiye'de güven ve istikararı tesis ettik. Ekonomiden alt yapıya dış politikadan hukuka kadar çağdaş demorkasinin standarlarına uygun bir sürecin kapısını açtık.
DEVLET 9 AY VADEYLE DAHİ BORÇLANAMIYORDU

Çok partili siyasete baktığımızda devlet 9 ay vade ile bile borçlanamıyordu. Şimdi soruyorum ey ana muhalefet ey yavru muhalefet siz o dönemleri beraber yaşamadınız mı? DSP gibi bir parti kalmadı ama yavru muhalefet oradaydı. Kredibilitesi bitmiş birülke haline gelmiştik. Şu anda hangi yüzle iktidarın geldiği noktayı eleştiriyorsunuz. 36 milyar dolar ihracat vardı şu anda 146 milyar dolarlık ihracatı konuşuyoruz. Nasıl oluyor da bunu söylüyorsunuz. Bütün milletvkeili arkadaşlarımdan bunu özellikle istiyorum:
EY MHP GÖRMÜYOR  MUSUN BE

Bizden önce MHP DSP ANAP'ın IMF'den almış olduğu borç ve bize devrettiği borç 23.5 milyar dolar'dı. Şu anda 1.3 milyar dolara indi. Ve Nisan ayında sıfırlıyoruz. Ama diyoruz ki naısl olsa yolunda gidiyor düşük bir faizi var. Şu anda biz IMF 5 milyar dolar borç veriyoruz. Ey MHP bunu görmüyor musun be.. Faizlerin altında milletimiz inim inim inliyordu. Ne diyorlardı görev zararı. Ama şimdi Ziraat Bankası aavrupanın en saygın bankaları arasına girdi.

Özel sektör artık gelip bakkal dükkanı açar gibi banka açamazlar. Varsa 500 bin Liran gel aç. Biz bu dönemleri yaşadık. Bunlara DSP ve MHP gözyumdu ANAP gözyumdu. böyle bu milleti aldattılar. Bu konuda herhangi bir sorunumuz kalmadı.
3 KRİTİK NOKTA

Artık önümüzde 3 önemli önüm noktası var. Erkene almak için hazırlıklarına hazırladığımız 27 Ekim 2013 yerel seçimleri var. Belediyecilik bizim işimiz.

Tarihi önemde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Ve yine ilklere imza atan bir performans sergileyeceği

2015 yılının haziran ayında genel seçimler yapılacak. 2023 hedeflerimiz için kritik öneme sahip.

Başka partiler kendi birliğini sağlayamazken biz Türkiye'nin birliğiyle ilgili mesajlar veriyoruz. Bireysel hesapların peşinden koşmuyoruz. Artık 2023 hedefinden geri dönmek söz konusu değildir. 22. yüzyılı hazırlamak bizi torunlarımıza sağlam bir miras bırakmış olacağız.

Bu vizyonun bu fikir ve hedef derinliğinin diğer partilere örnek olmasını istiyoruz. Bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz.  Biz nasıl projelerle konuşuyorsak onların da kendi vizyonlarını ortaya koymaya çağırıyoruz. Onlarda kendi perspektiflerine uygun projelerle önümüze çıkarlar. Biz bu yarışın içerisinde olmaktan onur duyarız.
CHP ELİNE TUTUŞTURULMUŞ NOTLARLA BİZE SALDIRDI

Terör sorunu konusunda CHP'ye çağrı yaptık. Gelin bu sorunu çözelim. Biz bu olaya bu şekilde yaklaşırken CHP Genel Başkanı eline tutuşturulmuş notlarla hareket ediyor. Edebe ahlaka sığmayacak kelimelerle bize saldırdı. Biz meclis açılırken bütün partilere yeni bir sayfa açma üslubu çağrısını yaptık. hükümeti ihanet etmeyle suçluyorlar. Bize diyor ki 'Gelsin bakalım kapımız açık'. Biz size orada ilk teklifimizi yaptık. Yanındaki arkadaşı orada devreye girdi 2 ayda olmaz dedi. 3 ay geçti. Eğer hazırsanız biz de hazırız diyelim çalışmaya başlayalım. Biz bu meseleyi çözmek için heryere gittik gideriz, görüşülmesi gereken herkesle görüştük görüşürüz. Benim Başbakan yardımcın gitti randevu talep etti. Ama CHP Genel Başkanı'nın derdi başka. Onlar Meclis açılırken de garip tavırlara gitmişlerdi. Bize diz çöktürmekle tehdit etmişlerdi. Sonra kendileri diz çöktüler.
TERÖR ŞAHSİ MESELE DEĞİL

Terör meselesi bizim şahsi meselesi değil. Terör bu ülkenin ortak meselesidir. Bu meselenin çözümüne katkı sağlamak ülkedeki her kurumun asli göevidir sorumluluğudur. CHP bu görevini sadece ihmal etmekle kalmıyor suistimal de ediyor. Biz milletimizi bölücü terör örgütünün tasallutundan kurtarmak için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Hala akıllarını başlarına almadıklarını üzülerek görüyorum. CHP ve MHP'nin dün kongremize katılmamaları konusunda ileri sürdükleri bahaneler nasıl bir tahamülsüzlük içerisinde oldukları ortada. AK PArti'yi sevmeyebilirsiniz, kıskanabilirsiniz ama asgari nezaket kuralları vardır. CHP'liler gazetleri bahane edip gelmedi. Mecbur muyuz? Sen hergün bize hakaret edeceksin ben sizi çağıracakmışım? O medya bize saygısızlık ettiği zaman ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün o salonda bize saldıranlar yok muydu? Vardı. Niye rahatsız oluyorlar. O ülkeler bu ülkenin başbakanını remz eden ifadelerle değerlendirirken buna kimsenin sesi çıkmayacak bunun muhatabı olan parti kongresiyle ilgili bir tavır takınınca kötü mü oluyor. Sen İstanbul'dkai yerel seçimler sürecinde bazı gazeteleri çağırmadın. Dürüst ol. Bu anamuhalefetin kitabında böyle bir anlayış yok. Ama bak sen partimi davet ettiğin zaman benim partimden 2 arkadaşım geldi yuhlamalara rağmen. MHP'nin bahanesi ise kongremize çağırdığımız bir misafir. Biz kimi çağırıp çağırmayacağımızı MHP'yi mi soracağız. Ne ikram edilirse yersin içersin teşekkür edersin gidersin. Bunlarda Anadolu kültürü yok. Biz oradaki muhteşem demokrasi şölenini görmeden kaybeden sizler olursunuz. Gözünüzü kapatarak gece olmazsınız.
BİZ MARMARAY DİYORUZ ONLAR YAYA KALDIK DİYOR

Biz Marmaray diyoruz onlar ah yaya kaldık diyoruz. Biz tüp geçit diyoruz onlar hayal diyorlar. 2015'te açacağız. Önümüzdeki 29 Ekim'de Marmaray'ı açacağız. Acaba buralardan nasıl gelip geçerken hiç sıkılmayacak mı? Gazetelerle bir araya gelirken içi boş sözler. Gözünüze dizinize dursun ya. Bu yıl artık dışarıdan et ithal etmiyoruz. Nasıl? Hayvancılıkta attığımız adımlarla ihracat noktasına geldik. AK Parti kendisiyle kendi hedefleriyle kendi rekorlarıyla yarışıyor. Geçmiş dönemin muhasebesini yaparak kendimizi yeniledik güncelledik.

Omurgası korunacak hücre yenilecek dedik. Bütün bunlarla beraber daha güçlü daha heyecanlı bir kadroyla önümüzdeki 3 yılı harmanlyan bir yönetim oluşturacağız. Köşe yazarları bu kongrelerden anlamaz. Bu işten en iyi anlayan millettir. O ne diyor al sana yüzde 50 diyor. Demokrasi milletin iradesini ortaya koyması değil mi? Bunlar şahsımı oteriter olarak değerlendirirken asıl otoriter onlar. Azınlığın çoğunluğa tahakkumunu meşru görüyorlar.
MASADAN KALKAN TARAF OLMAYACAĞIZ

Anayasa çalışmalarında dünyanın neresine giderseniz gidin herkes oyu oranında temsil alır. Biz 336 milletvkeiliyle 3 vekille temsil ediliyoruz. Geliyorsun CHP'ye yarımız kadar vekili var 3 kişiyle MHP'nin 50 vekili var 3 tane 36'tane vekili olan diğeri 3 vekil. Biz tıkayan olmadık önünü açtık. Yeni bir anayasa dedik. Biz bir samimiyet ortaya koyduk. Biz milletçe hep birlikte yeni bir anayasa yapalım istiyoruz. TBMM'de bu çalışmayı masadan kalkmadan yürütme kararlığındayız. Bu iş oldu olmadı artık bizi daha fazla meşkul etmeyin deyip yola devam edeceğiz.

5 Temmuz'dan beri hizmet maratonumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürdük.Iğdır, Van, Eskişehi'de parti kongrelerine ve açılışlara katıldık.

Kadıköy'de CHP Beleidyesi var Kartal'da da CHP belediyesi var. Bu metorları CHP'li belediyeler var atmayalım dmedik. Halkımıza hizmet için bunu yaptık. Ve şu anda Kadıköy'den Kartal'a 27 dakikadan ulaşıyorsunuz ve modern bir metro. İlkel değil. Sayın Kılıçdaroğlu sana da hayırlı yolculuklar diliyorum. İstanbul trafiğinden dem vuruyorsun ya hemen Kadıköy'den bin Kartal'dan in.

İstanbul anlatılır bir şehir değil. Geçmişinden gelen yanlış yapılaşma nedeniyle ciddi sıkıtnılar yaşayan bir şehir. 3. köprü tüp geçitlerle yrahatlayacak.
MECLİS TATİLDEYKEN NE YAPTIK

Eğitim Öğretim yılını Denizli'de örnek bir imam hatip okulunun açılışını yaparak başfladık. Muhteşem bir İmam Hatip yaptılar. böyle bir okulun açılışını yapaken aynı gün 14 okulun daha açılışı yaptık. Aynı gün İzmir Kemalpaşa'da 200 milyon TL'ye mal olmuş bir gıda fabrikasının açılışını yaptık.

Dün TBMM'^nin yeni yasama yılını hep birlikte açtık. Yoğun bir çalışma gündemi var. Yaz aylarında da yeni anayasa çalışmaları devam edecek. Biz verdiğimiz sözden geri adım atmayız. Biz yeni anayasa masasından kalkan taraf asla olmayacağız. Mahili seçimlerin öne alınmasına ilişkin teklif sunulacak. Teklif TBMM'den geçtikten sonra 27 Ekim olarak tarihi kesinleştirmiş olacağız.

Ben şimdiden hatırlatıyorum. Bizim biliyorsunuz her yıl 2 kez bir genişletilmiş milletvkeilleri toplantısı kampımız oluyor. 3 Kasım'da yapılacak. 2-3-4 Kasım tarihleri arasında olacak.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.