"Filmin Arkasında Değiliz, Kandırıldık"

"Filmin Arkasında Değiliz, Kandırıldık"

İslam dünyasını ayağa kaldıran filmde rol alan 80 oyuncu, "Üstlendikleri rollerle ilgili aldatıldıklarını" açıkladılar.

Hz. Muhammed'e yönelik filmde rol alan 80 oyuncu, ABD'deki gazetelere verdikleri ilanda "Üstlendikleri rollerle ilgili aldatıldıklarını" açıkladılar. İlanda "Filmin arkasında değiliz, kandırıldık. Film karakterleri dublajla orijinalinden farklı hale dönüştürüldü" ifadelerine yer verildi.

İslam karşıtı ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) adlı filmin yönetmeni ve finansmanıyla ilgili muamma devam ediyor. Oyuncular ise, yönetmenin kendilerini aldattığını belirterek, "Oynadığımız film bu değildi" diyor.

Libya'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 ABD'li diplomatın öldürülmesine, ayrıca Mısır, Tunus ve Yemen'de gösterilere neden olan "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin arkasında kimlerin olduğu sorusu gizemini koruyor.

Filmi yönettiği ileri sürülen ABD'li Kıpti Hristiyan Nakoula Basseley Nakoula, uluslararası haber ajansı AP'ye telefonla yaptığı açıklamada iddiaları reddetti. AP'nin ABD'nin Los Angeles kentinde ulaştığı Nakoula, "Filmin yönetmeni ben değilim" dedi.

Kıpti Hristiyan olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Nakoula, filmde, Kıpti Hristiyanların endişelerinin dile getirildiğini savundu.

İslam dünyasını ayağa kaldıran "Müslümanların Masumiyeti" filmini Sam Bacile adlı bir kişinin yönettiği iddia edildi. Ancak filmi yöneten kişinin gerçek kimliğini gizlediği ve "Sam Bacile" takma adını kullandığı da iddialar arasında.

'ALDATILDIK'

"Müslümanların Masumiyeti" filminin kim tarafından yönetildiği gizemini korurken, yönetmene bir eleştiri de filmde rol alan oyunculardan geldi. Yazılı bir açıklama yapan film oyuncuları, "Çöl Savaşçıları" ismiyle çekilen filmin isminin daha sonra yönetmen ve yapımcı tarafından değiştirildiğini ve oynadıkları görüntüler üzerine dublaj yapıldığını savundu.

"Senaryoda yer alan yalan ifadelerden ötürü şaşkınlık duyduklarını" belirten oyuncular, filmin yayınlanmasından sonra meydana gelen olaylardan dolayı üzgün olduklarını açıkladı.

O FİLME TÜRK KATKISI

Hz. Muhammed'e hakaretler içeren ve tüm dünyada Müslümanlar'ın büyük tepkisini çeken filmin yapımında Türkler'in de katı sağladığı iddia edildi.

Bu iddia ABD'de yayınlanan the Atlantic gazetesinin internet sayfasında yayınlanan Jeffrey Golberg imzalı haberde yer aldı. Habere göre, kendisini 'militan bir Hristiyan aktivist' olarak tanıtan Steve Klein adlı bir Amerikalı, filmin yapımcısı Sam Bacile ile görüştüğünü söyledi.

"KATKI SAĞLAYANLAR ARASINDA TÜRK DE VAR"

Klein,filmin yapımında katkı sağlayan ve takma ad kullanan 15 kadar Ortadoğu kökenli insan olduğunu iddia etti. Kelin bu iddialarını bir adım daha ileri götürerek şöyle konuştu: "bu kişiler Türkiye, Pakistan, Suriye ve Mısır'dandı. Bazıları Kıpti Hristiyan'dı ama çoğunluğu Ebvanjelist'ti ve hepsi ABD vatandaşıydı.

"BACILE DE TAKMA AD"

Steve Klein'in iddiaları bununla da sınırlı değil. Filmin yapımcısı olan Sam Bacile'in de aslında takma ad kullandığını ve kendisinin İsrailli olmadığını büyük ihtimalle Yahudi de olmadığını ileri sürdü.

Amerika'daki bazı camilerin önünde protesto gösterileri yaptığı için, Bacile'in kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Klein, filmin bir dezenformasyon kampanyasının bir parçası olduğundan kuşkulandığını da belirtti.

DÜNYANIN HER YERİNDEN TEPKİ VAR

ABD'de çekilen, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren film, Müslümanlar arasında büyük tepkilere yol açmıştı. Mısır ve Libya'dan sonra Yemen'de de film karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Libya'da göstericiler çıkan olaylar sonucu ABD Büyükelçisini ve 3 görevliyi öldürmüştü.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.