Genekurmay eski başkanı Işık Koşaner Silivri'de

Genekurmay eski başkanı Işık Koşaner Silivri'de

159 sanıklı Balyoz Davası duruşmasına Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner de izleyici olarak katıldı.

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 184'ü tutuklu 224 sanıklı davanın 50. duruşması başladı.
159 TUTUKLU SANIK KATILDI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan ile Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu tutuklu 159 sanık ile tutuksuz sanıklardan 5'i katıldı.

Ramazan Cem Gürdeniz, Ahmet Küçükşahin ve Ali Türkşen'in de aralarında bulunduğu tutuklu 25 sanık ile hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul ve emekli Orgeneral Ergin Saygun ise duruşmaya gelmedi.
ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI DURUŞMAYI İZLEDİ

Duruşmada, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve diğer kuvvet komutanları ile birlikte emekliliğini isteyerek emekliye ayrılan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile emekli Koramiral Atilla Kıyat da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada sanık yoklaması sırasında söz alan tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek, öğretmen okulu ve harbiye mezunu olarak tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladığını söyledi.

Duruşmada üye hakim Ali Efendi Peksak, ara kararlar üzerine mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu.

Buna göre, Genelkurmay Başkanlığından gelen yazıda, TSK'da İstihbarata Karşı Koyma Koruyucu Güvenlik ve İş Birliği Yönergesi, Türkiye'nin Milli Askeri Strateji Belgesi, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, Sıkıyönetim Uygulamaları Yönergesi, Geri Bölge Harekat Talimnamesi, Toplumsal Olaylarda Askeri Birliklerin Kullanılması Talimnamesi ile EMASYA Protokolü ile arşiv yönergesinin, 2002-2003 yıllarındaki yürürlükte bulunan halleri ile tasdikli birer suretlerinin gönderilmesinin istendiği belirtildi.
HARP OYUNLARI VE PLANLARIN İCRASI DÜZENLEMELERİ DE GÖNDERİLDİ

Yazıda sıkıyönetim uygulamaları yönergesinin, mevcut olmadığı belirtilerek, 1982 tarihli yönergenin bulunduğu kaydedilirken, sıkıyönetim uygulama esasları, TSK'da plan seminerleri, harp oyunları ve planların icrasıyla ilgili düzenlemeler de gönderildi.

Duruşmada, savunmasını yapması için kürsüye gelen, birleşen ikinci ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından hakim Albay Ahmet Erdem, ''Bizlere iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı ayırt etmemizi öğreten sevgili öğretmenlerimizin, öğretmenler günü kutlu olsun'' diyerek, savunmasına başladı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.