Gülten Kışanak'tan Erdoğan'a anne göndermesi

Gülten Kışanak'tan Erdoğan'a anne göndermesi

BDP’li kadın vekiller adına Gültan Kışanak sert açıklamalarda bulundu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Kürt kadın Milletvekilleri ve parti çalışanı kadınların, barış ve demokrasi için bedelini ödeyerek mücadele verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirterek, "Bizim kimseden korkumuz yoktur. Özgürlüğe sevdalı yüreklerimiz vardır. BDP'li kadın vekiller Başbakan'ın korkulu rüyası olmuştur. Toplumda bize karşı kin ve nefret tohumlarının gelişmesi için söylenmedik bir şey kalmadı" dedi.
"SOYKIRIM OPERASYONLARI UYGULANIYOR"

KCK operasyonlarında tutuklamaları protesto etmek için Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi'nde her perşembe günü düzenlenen eyleme BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Altan Tan, Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kışanak, 2.5 yıl önce KCK adı altında başlatılan ve devam eden operasyonların, demokratik siyaseti susturma ve halkı kırma operasyonu olduğunu ileri sürdü. Kışanak, "Siyasi soykırım operasyonlarına her gün yenileri ekleniyor. Bu operasyonlar çözüm iradesini kırma operasyonlarıdır. Kürt halkı bu sorunun çözümü için güçlü bir irade açığa çıkardı. Operasyonlar, bu iradeyi kırmaya yöneliktir. Askeri, siyasi operasyonlar ve İmralı'da uygulanan rehine operasyonlarının amacı bu iradeyi kırmaya yöneliktir" diye konuştu.
"SADECE SENİN ANAN YOK"

Gültan Kışanak, dün olduğu gibi bugün de bu politikaların bu coğrafyada kabul görmeyeceğini, geçmişte denenip boşa çıkıldığının görüldüğünü ifade etti. Kışanak şunları söyledi: "İnsan doğasına aykırı olan bir sistemi bize dayatmaya çalışıyorlar. Bu sistem ve operasyonlar bize acı dışında hiç bir şey katmayacaktır. Bu coğrafyada anaların gözyaşlarını dindirmek için söylenen yalanlar gözyaşlarını sele çevirmiştir. Ocaklara ateş düşüyor, bunlar arasında ayrım yapmamızı isteyen zihniyetle karşı karşıyayız. Başbakan'ın yaptığı timsah gözyaşları dökmektir. Kürt kadın milletvekilleri ve parti çalışanı kadınlar, barış ve demokrasi için bedelini ödeyerek mücadele verdiler ve vermeye devam edeceklerdir. Bizim kimseden korkumuz yoktur. Özgürlüğe sevdalı yüreklerimiz vardır. BDP'li kadın vekiller Başbakan'ın korkulu rüyası olmuştur. Toplumda bize karşı kin ve nefret tohumlarının gelişmesi için söylenmedik bir şey kalmadı. Sayın Başbakan kendi ananın ayaklarının altını öpmüş olabilirsin. Sadece senin anan yok. Dağdaki gerillanın, ölüme gönderdiğin polisin ve herkesin anası vardır. ve herkes kendi anasına saygı gösteriyor ve analara saygı gösterilmesini bekliyor. Senin politikan yüzünden akan kan göl oldu, anaların gözyaşları ise sel oldu. Sen sorunu konuşarak çözmek için ilk adım atsan bu sorun çözülecektir. Kürt halkı ve Kürt siyasal aktörleri çözüm için hazırdır."
'KENDİMİ İHBAR EDİYORUM'

Kayapınar Belediyesi önündeki etkinlik 5 dakikalık oturma eylemi ile sona ererken, BDP'li vekiller ve partililer daha sonra 'Kendimi ihbar ediyorum' kampanyası için Diyarbakır Adliyesi'ne giderek tutuklanan arkadaşları ile aynı suçu işlediklerini belirten dilekçeleri savcılığa verdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.