Gümüşhane’de dağdan kopan kaya parçaları evin içine girdi

Gümüşhane’de dağdan kopan kaya parçaları evin içine girdi

Gümüşhane’de bir evin arkasındaki kaya kütleleri büyük bir gürültüyle koparak evin her iki katını da kullanılamaz hale getirdi.

İnönü Mahallesi Şehit Zikri Şahin Sokak’ta bulunan 2 katlı binanın hemen arkasındaki kaya kütleleri sabaha karşı büyük bir gürültüyle koparak evin içine girdi.
Evde tek başına yaşayan Hanım Çakır’ın olay anında evin ön tarafındaki odada bulunması olası bir faciayı önleyerek can kaybının önüne geçerken iki katlı evin her iki katında bulunan odaların tamamı kaya kütleleriyle doldu.


Olayın ardından kullanılamaz hale gelen binada yetkililer tarafından inceleme ve hasar tespiti yapılırken yaşadıklarını kameralara anlatan Çakır, “Gece ben uyurken sabaha karşı 4 gibiydi büyük bir gürültüyle uyandım. Deprem olduğunu zannettim ve hemen kapıya kaçtım. Tekrar bir daha içeriye girdim baktım yıkılmış. Alt katta benim durduğum yerdeki 2 odayla üst kattaki boş iki oda yıkıldı ve taş doldu. Bende sonra kardeşimin evine gittim” dedi.

gumushane-ev-tas-1.jpg
Çakır, “Şimdi ne yapacaksın, eve girecek misin?” sorusunu “Mecbur, kapıda mı kalayım, mağdurum. Devletten yardım bekliyorum. Kimsem yok” diye cevaplandırdı.
Derin ve dik yamaçların bulunduğu Gümüşhane kent merkezinde insanların ev yapmak için kayaları kırmak zorunda kalması nedeniyle binaların arkalarında bulunan dik yamaçlar hemen hemen her bahar mevsiminde heyelana neden oluyor. Kış mevsiminde kayaların içinde bulunan suların donmasının ardından bahar mevsimiyle birlikte havaların ısınması sonucu çözülmeye başlamasıyla oynayan kütlelerin ve suya doyan toprağın hareket etmesiyle çok sayıda heyelan ve kaya düşmesi gerçekleşiyor.

gumushane-ev-tas-12.jpg

gumushane-ev-tas-13.jpg

gumushane-ev-tas-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.