Gürcistan'da Saakaşvili Seçimleri Kaybetti.

Gürcistan'da Saakaşvili Seçimleri Kaybetti.

Gürcistan`da 2003`teki Gül Devrimi ile iktidara gelen Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili`nin partisi dünkü genel seçimlerde büyük darbe yedi.

Gürcistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), yeni parlamentonun belirlenmesi için yapılan seçimleri, milyarder iş adamı Bidzini İvanişvili liderliğindeki “Gürcistan Rüyası” koalisyonunun önde götürdüğünü açıkladı.

MSK sitesinde yer alan ilk resmi ama kesin olmayan sonuçlara göre, 73 seçim bölgesinden henüz 26`sının oyları hesaplandı ve bu hesaplamalara “Gürcistan Hayali” muhalif koalisyonu oyların yüzde 51.6`sını, Saakaşvili`nin liderliğindeki Birleşik Ulusal Hareket Partisi ise oyların yüzde 43`ünü aldı.

Uzmanlar, bu sonuçlara rağmen, Gürcistan`daki karışık seçim sistemi nedeniyle muhalif koalisyonun parlamentoda çoğunluğu sağlayamayabileceğini belirtiyor. Buna karşın iktidar karşıtları ilk sonuçlarla birlikte başkent Tiflis’te sokaklara dökülerek zafer kutlaması yaptı.

BİR İLK GERÇEKLEŞECEK

Gürcistan`da 14 parti ve iki koalisyonun parlamentodaki 150 koltuk için yarıştığı seçim, 2003 yılında Gül Devrimi ile iktidara gelen Saakaşvili’nin “kaderini belirleyecek” nitelikte. Rusya’nın desteklediği, ülkenin en zengin kişisi İvanişvili’nin partisi “Gürcistan Rüyası” seçimden galip gelip, Saakaşvili’nin partisi kaybederse, Sovyet sonrası ilk kez ülkede bir hükümet devrimle değil, seçimle değişmiş olacak.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.