Karayılan Taraf'ı tehdit etti Birand'ı uyardı

Karayılan Taraf'ı tehdit etti Birand'ı uyardı

Örgütün Kandil'deki bir numarası Karayılan bu defa hedefine medyayı koydu

PKK'nın sivilleri hedef almasının ardından Taraf Gazetesi sert manşetlerle örgüte tepki göstermişti. Gazete bu tepkisini hem manşetlerinde hem de yazarlarının sütunlarında belirgin bir şekilde vermişti.

Öyle ki gazetenin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan PKK'yı lanetlemiş örgütü ödlek psikopat takımı olarak tanımlamıştı.

PKK'nın Siirt'te 4 kızı katletmesinin ardından da örgüte sert bir tavır alan gazete 'Kadın katilleri' sürmanşetiyle çıktı.
TARAF ELİNİ KÜRT HALKININ YAKASINDAN ÇEKSİN

Tüm bu tepkiler sonrası örgütün Kandil'deki bir numarası Murat Karayılan Taraf Gazetesi'ni tehdit etti. Gazetenin Kürt karşıtı bir politika izlemeye başladığını ileri süren Karayılan, Fırat Haber Ajansı'na şu açıklamaları yaptı; "Kürtleri nasıl küçümserim, nasıl küçük düşürürüm ve nasıl bir birine bırakırım" havası ve çabası içerisindedirler. Taraf gazetesi, Hareketimizin hem de, Yürütme Konseyi Başkanlığı'nın BDP'ye muhtıra verdiği biçiminde tamamen masa başında üretilen bir asparagas haber yapması ve bunun da belli başlı yazarları tarafından ısrarla sahiplenmesi gerçek niyetlerinin ne olduğunu ortaya koymuştur. Ben özellikle Taraf Gazetesi'ni, elini Kürt halkının yakasından çekmeye çağırıyorum.
BU MUDUR SİZİN VİCDANINIZ

Etrafına bir takım kaçkını, döneği, kontrayı toplayan bu yayın organının kullandığı provokatif üslubu ile çok ciddi tahribatlar yaratmaktadır. Bu organ içerisinde de kuşkusuz birkaç dürüst insan olabilir ama gazetenin ağırlıklı olarak oynadığı rol tahrik etme, Kürt halkını küçümseme, egemen ulus anlayışını hakim kıldırmadır. AKP'yi temize çıkarmadır. Mademki siz çocuklar için o kadar duyarlısınız, Kandil'de aralarında hamile bir kadının da bulunduğu, 4'ü çocuk, toplam 7 insanımızın katliamı karşısında niye sus pus oldunuz? Hatta bu katliamı inkar ettiniz. Bu mudur sizin insanlığınız? Bu mudur sizin vicdanınız? Bu mudur sizin demokratlığınız? Bu mudur sizin adil yayın çizginiz?'
MEHMET ALİ BİRAND SINIFTA KALDI

Batman saldırısıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karayılan, Mizgin Doru ve 3 yaşındaki kızı Sultan Doru ile karnındaki 8 aylık bebeğinin polis tarafından öldürüldüğünü iddia ederek gazeteci Mehmet Ali Birand'ın bu haberde sınıfta kaldığını öne sürdü. Karayılan, 'Mesela bir Mehmet Ali Birand, geçmişte bu konuda doğruları yazmadıklarını, sorunu ortaya koyan bir yaklaşım sergilemedikleri noktasında özeleştirisel bir yaklaşım geliştirdi. Önemli bir çıkıştı. Bu tutum örnek alınır ve en az artık doğruları yazar diyorduk. Ama şimdi görmekteyiz ki, M. Ali Birand özeleştirisinin gereklerini yerine getirmemektedir. Hatta bu Batman olayında en çok sınıfta kalanlardan birisi M. Ali Birand'dır. Halbuki bölgede kendisine bağlı muhabiri vardır. Doğan Haber Ajansı'nın oralarda muhabirleri vardır. Durumu biraz araştırıp, gerçekleri öğrenip öyle verebilirdi ama bunu yapmadı.' diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.