Karda mahsur kalan Kuveytli aileyi AFAD ve jandarma kurtardı

Karda mahsur kalan Kuveytli aileyi AFAD ve jandarma kurtardı

Bayburt’un Kılıçkaya Yaylasında kar ve buzlanmadan dolayı yolda araçla mahsur kalan 4 kişilik Kuveytli ailenin imdadına Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı arama kurtarma ekipleri ile jandarma yetişti.

Alınan bilgiye göre, Bursa'dan-Trabzon Uzungöl’e gitmek üzere yola çıkan Kuveyt uyruklu 2 çocuk ve anne, babadan oluşan 4 kişilik aile gece saatlerinde Bayburt'a 50 km uzaklıkta bulunan Kılıçkaya Yaylasında kar ve buzlanmadan ötürü mahsur kaldı. Yoğun kar ve tipi sebebiyle yolda kalan yabancı uyruklu ailenin imdadına Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri ve jandarma yetişti. Türkçe bilmeyen Kuveytli aileyle iletişim kurmak için devreye tercüman girdi. Ekiplerin tercümanla iletişime geçerek, aileye bilgi vermiş olduğu olayda çocuklar soğuktan korunmak üzere AFAD'ın aracına bindirildi.
Olay yerine giden ekipler, soğuktan etkilenen Kuveytli aileyi mahsur kaldığı yerden yoğun çabalar neticesinde kurtardı. Kara saplanan araç saplandığı yerden çıkarılarak AFAD ekiplerinin kontrolünde Bayburt şehir merkezine getirildi.
Geceyi Bayburt'ta bir otelde geçirecek olan aile, ekiplere teşekkür ederek, sabahın erken saatlerinde Trabzon'a gitmek üzere yola çıkacağını bildirdi.

kar-kuveyt1.jpg

kar-kuveyt.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.