KASTAMONU-ÇANKIRI SINIRINDAKİ ILGAZ DAĞI, GECE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI İLE BEYAZA BÜRÜNDÜ. MEST EDEN KAR MANZARALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI ILGAZ DAĞI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

KASTAMONU-ÇANKIRI SINIRINDAKİ ILGAZ DAĞI, GECE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI İLE BEYAZA BÜRÜNDÜ. MEST EDEN KAR MANZARALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI ILGAZ DAĞI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı, gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Kastamonu-Çankırı sınırındaki Ilgaz Dağı, gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Mest eden kar manzaralarının ortaya çıktığı Ilgaz Dağı havadan görüntülendi.

Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan ve "Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın" dizeleri ile türkülere konu olan Ilgaz Dağı'nda kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Ilgaz Dağı'nı beyaza bürüdü. Dağın zirvesinde kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı ile birlikte ortaya çıkan kar manzarasının tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar bölgeyi ziyaret ederken, dağ dron ile havadan görüntülendi.

"Doğası çok güzel, havasının tadını çıkartmak isteyenler gelebilir"

Kar görmek için Ilgaz Dağı'na çıktıklarını söyleyen Bayram Hoşça isimli vatandaş, "Artvin'den işim sebebiyle Kastamonu'ya geldim. Doğası çok güzel, havasının tadını çıkartmak isteyenler gelebilir. Kış kendini gösterdi, ilk gözyaşlarını döktü. Çıkın çıkın gelin, görmek istenilecek bir yer. Spor yapmak, hava almak için çok güzel bir yer" dedi.

"Güzel yermiş, ağaçlar ve manzara çok güzel"

Kar manzarasını çok beğendiğini ifade eden Hasan Korkmaz ise, "Balıkesir'den Kastamonu'ya iş için geldim. Kar yağışını duyunca arkadaşlarla görmek için geldik. Güzel yermiş, ağaçlar ve manzara çok güzel. Ilgaz'a ilk kez geldim, çok güzel buldum. Dağların kendisine hayran bırakan bir havası var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.