'Kato'nun çevresini boşaltın' talimatı

'Kato'nun çevresini boşaltın' talimatı

Hakkari merkez ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi arasında bulunan Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan bölgedeki yaylaların boşaltılması için İl Jandarma Komutanlığı'ndan köy muhtarlarına yazı gönderildi

PKK'ya yönelik sınır hattında havadan ve karadan yürütülen operasyonlar sürerken, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval köylerinin muhtarlarına gönderilen yazıda, bu köylere ait yaylaların en kısa zamanda boşaltılması istendi. Yazıda, sivil insanların zarar görmemesi için böyle bir uygulamanın yapıldığı belirtildi.

"TALEP DOĞRUDUR!"
Hakkari Valisi Muammer Türker, talebin doğru olduğunu belirterek, "Son birkaç haftadır Kato Dağı bölgesinde askerlerin icra ettiği operasyonlar devam ediyordu. Bu operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için köy muhtarlarımıza yaylaları boşaltmaları için yazı gönderildi. Zaten o bölgede yayla sezonu bitmek üzeredir. Birçok yayla sahibi yaylasını boşaltmış durumdadır. Bölgedeki operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

"SÖZ KONUSU HAREKETLİLİK RUTİNDİR"
Öte yandan birkaç gündür özelikle akşam saatlerinde Hakkari'deki Fatih Askeri Kışlası'ndan kalkan Kobra ve Sikorski tipi helikopterlerin Kato Dağı'na doğru yöneldiği gözlenirken, Vali Muammer Türker, söz konusu hareketliliğin rutin bir hareketlilik olduğunu söyledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.