Kılıçdaroğlu eşinin sözleri için ne dedi

Kılıçdaroğlu eşinin sözleri için ne dedi

Selvi Kılıçdaroğlu'nun 'Sol taş çatlasa yüzde 35'ten fazla oy alamaz' sözleri için Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasette yaşanan gerginlikten, yeni anayasaya, Kürt sorunundan eşi Sevim Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere konu olan sözlerine" kadar Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve CHP muhabiri Evrin Güvendik'e açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, Başbakan'ın söyleminin sert olduğunu belirtirken eşi Sevim Kılıçdaroğlu'nun sol oylarla ilgili açıklamasını tartışmak istemedi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede sosyal demokratlar yüzde 42 oy aldı" dedi..

'SOL TAŞ ÇATLASA YÜZDE 35 OY ALIR'

Kılıçdaroğlu ailesinde gerginliğe neden olan o sözleri Selvi Kılıçdaroğlu Habertürk gazetesi yazarı Amberin Zaman'a söylemişti. Selvi Kılıçdaroğlu Zaman'ın "Herkes yüzde 30 bekliyordu. Niye olmadı" sorusu üzerine "Öyle oturduğun yerde oy gelmez. Doğu'yu, Anadolu'yu gezmek, tanımak gerekiyor. Ve doğru adaylar belirlemek. BDP'nin kadın milletvekillerine bakıyorum. Canavar gibiler. Neyi savunduklarını çok iyi biliyorlar. Gerçi Kemal elinden geleni yaptı. Çok çalıştı. Ama şu da bir gerçek: Türkiye'de sağ muhafazakâr-milliyetçi damar her zaman hâkim oldu. Sol taş çatlasa yüzde 35'ten fazla oy alamaz." demişti..

O SORUYU GEÇİŞTİRDİ

İşte Kılıçdaroğlu'na bu sözler soruldu. Kılıçdaroğlu ailesinde gerginliğe neden olduğu Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde gizli... Çünkü Kılıçdaroğlu, Eşiniz Sevim Hanım'ın röportajı... "Sol taş çatlasa yüzde 35 oy alır" dedi. Eşinizin görüşlerine katılıyor musunuz? sorusunu geçiştirdi.

 

O konulara girmek istemem. Bu aile içindeki bir şey.

Ama politika bu?

 

Girmem ben.

 

Sizce solun taş çatlasa oyu ne kadar?

Öyle bir tahmin yapmadım hiçbir zaman. Toplumsal kabuller oluştu oy oranlarıyla ilgili... Eğer bu ülkede sosyal demokratlar yüzde 42'ye varan bir oy almışlarsa böyle dar kalıplar içine sokmamak gerekiyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.