Kılıçdaroğlu yeni dönem ilk grup konuşması

Kılıçdaroğlu yeni dönem ilk grup konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

Milletvekillerini hapiste tutmanı hukukla bir ilgisi yok. Mert adam imzaladığı protokolün arkasında durur. Sözünde durmayan adama namert denir.

Geçen hafta bir partinin kongresi yapıldı. Şova dönüştü. Biz CHP olarak bu şova katılmadık çünkü 10'a yakın basın kuruluşu kongreye alınmadı. Arkadaşlarım basın açıklaması yaptılar. Ve katılmadığımızı açıkladılar. Buna da alınmışlar. Biz katılmıyoruz salonda anons ediyorlar CHP burada diye. Yalan söylüyor.

Dün gazeteciler bu konuyla ilgili Erdoğan'a soru soruluyor. Sayın Başbakan'ın söylediğini okuyunca söyleyecek başka bir laf kalmadı. Şöyle diyor; Bize her türlü saygısızlığı gösterenleri ben de böyle özel bir günümüze davet etmek zorunda değilim. Ne diyor; 'Kendi özel günümüze' diyor. Bu bir şovdur. RTE şovuydu. İktidar partisinin kongresi değildi.

O kongrede Türkiye'nin şerefi ve namusu ayaklar altına alınmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk bütün milletlerin rol kahramanıdır. Atatürk Ortadoğu halklarının rol kahramanıdır. Pazar günü bu ülkenin şov organizasyonunda CHP'ye açıkça hakaret edilmiştir. Türkiye'nin kurucu partisine Barzani'nin önünde hakaret etme terbiyesizliği gösterilmiştir. Barzani'ye 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atılıyor, CHP ise yuhalanıyor. Soruyorum bu millete 'Barzani gurur duyulacak ne yaptı?' PKK'ya evsahipliği yapan o değil mi?

1940 kafasıyla 2023'ten sözediyor. 2023'ün ne olduğunu bilmesi için kafasının değişmesi lazım. Buzdolabı çamaşır makinesinden bahsediyor. İcat tarihi 1977. Sayın Başbakan 2012'de bunlardan bahsediyor. Senin vizyonun buysa vay bu memleketin haline. Hedefi 2023'müş. Sen önce 1923'ün ne olduğunu anlada sonra 2023'e gel. 1923'ü bilmen için kapasite gerekir, sanatla uğraşmak gerekir, bilimi bilmek gerekir, insan olmak gerekir, ülke sevgisi gerekir. Takılmış plak gibi utanmadan Barzani'nin önünde CHP'ye hakaret ediyor.

Başbakan Erdoğan'a Dadaloğlu'ndan bir dörtlük okumak istiyorum. 'Okuduğun tutmaz oldu alimler. Kalktı da adalet arttı zulümler. Terlemeden mal kazanan zalimler. Can verirken soluması zor imiş'


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.