Mevlüt Çavuşoğlu: Soykırım yok diye bağıracağım

Mevlüt Çavuşoğlu: Soykırım yok diye bağıracağım

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bağıra bağıra söyleyeceğim, tutuklasınlar.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Fransız Meclisi'nde oylanacak sözde Ermeni soykırımı inkârını suç sayan yasa teklifinin Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin aczi olduğunu vurguladı.

Hürriyet gazetesinden  Turan Yılmaz'ın haberine göre; Çavuşoğlu, "Fransa'ya gittiğimde 'Soykırım yok' diye bağıra bağıra ilk ben söyleyeceğim, tutuklayabiliyorsa tutuklasınlar" diyerek, konuyu AKPM'nin ocak toplantısında gündeme getireceğini belirtti.
SAYKIRIM YOK DİYE BAĞIRACAĞIM

FRANSA'nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, sözde Ermeni soykırımı inkârını suç sayan yasa teklifi nedeniyleFransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye rest çekti. Çavuşoğlu, "Fransa'ya ilk gidişimde 'Soykırım yok' diye bağıra bağıra ilk ben söyleyeceğim, tutuklayabiliyorsa tutuklasınlar, ceza verebilecekse versinler" dedi. Konuyu, AKPM'nin ocaktaki ilk Genel Kurulu'nda da gündeme getireceklerini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
SAÇMA SAPAN GİRİŞİM

"Bu şekilde, insanların ifade özgürlüğüne kısıtlama getirilebilir mi? Bir kere bu, Fransa'nın evsahipliği yaptığı Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile AB'nin temel değerleri, karar ve içtihatlarıyla çelişiyor. Sonuçta bu uygulanamayacak bir şey. Maalesef Sarkozy'nin içine düştüğü aczin bir sonucu. Seçimlere yönelik son hamleleri. Ama bundan ne kendisine bir fayda olur ne de Ermenistan'a. Çok gereksiz ve saçma sapan bir girişim. Sarkozy kraldan çok kralcı.
SARKOZY SÜRECE ZARAR VERİYOR

Ben Ermeniler'den, bunun aksini savunanlar cezalandırılsın diyeni görmedim.
Aksine, Ermeniler Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesini çok istiyorlar. Siyasiler de öyle, sokaktaki vatandaş da öyle. Sarkozy'nin yaptığı aslında bu sürece de zarar veriyor.
BİR SOYKIRIM VARSA ODUR

Çok sayıda Ermeni'nin ülkemizde çalışmasına göz yumuyoruz, evlerimize kadar giriyorlar. Kimsenin bir güvensizliği de nefreti de yok. Sarkozy eğer tarihle ilgilenecekse, geçmişten hesap soracaksa kendi ülkesinin yaptıklarının hesabını sorsun. Cezayir'de kadın çocuk demeden insanları nasıl katlettiklerini, bu olayları protesto etmek için Paris'te sokağa çıkan Cezayirli ve Mağriplilerin nasıl nehre atılarak öldürüldüğünün hesabını sorsun. Bir soykırım varsa odur soykırım."
MEMECAN: BOYNUMUZ BÜKÜK MÜ OTURACAĞIZ

AKPM Başkan Yardımcısı Nursuna Memecan da şöyle konuştu: "Bu yasa, sadece bana değil, AKPM'deki bütün parlamenterlerin konuşma özgürlüğüne sınır koymuş olacak. O zaman AKPM'yi Fransa'dan çıkaralım, ifade özgürlüğüne sınır koymayan başka ülkeye taşıyalım. Parlamentoda herhangi bir milletvekili 'Türkler soykırım yapmıştır' dediğinde, benim çıkıp 'Yok valla biz yapmadık' demem suç sayılacak. Ben de diyemeyeceğim, benim ekibim de demeye zorlanacak, aynı şekilde bir İngiliz veya başka ülke milletvekilleri de ceza olduğu için konuşamayacak. O zaman biz böyle bir itham karşısında elimiz kolumuz bağlı, boynumuz bükük mü oturacağız."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.