ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORDU TRİATLON TÜRKİYE KUPASI YARIŞLARI BAŞLADI

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORDU TRİATLON TÜRKİYE KUPASI YARIŞLARI BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ordu Triatlon Türkiye Kupası yarışları başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ordu Triatlon Türkiye Kupası yarışları başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde 10-12 Haziran tarihlerinde Ordu'da triatlon yarışlarının 4'üncüsü başladı. Triatlon sporunun Ordu'da ve ülke genelinde geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan ve bu çerçevede 3 yıldır düzenlediği organizasyonlarla triatletleri şehirde ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da dördüncüsü düzenlenen "2023 Ordu Triatlon Türkiye Kupası" ve "Okul Sporları Türkiye Şampiyonası" yarışlarına ev sahipliği yapıyor.

17 ilden bin 500 katılımcı ve 400 sporcunun katıldığı yarışma 3 gün sürecek, yarışmanın startını ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya birlikte verdi.

Mehmet Hilmi Güler: "Ordu'da tüm sahalarda spor yapıyoruz"

İlk yarışın ardından açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Ordu bugün güzel ve tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bin 500 katılımcı ve 400 sporcu ile triatlon yarışları başladı. Bu yarışlar, yüzme, koşu ve bisiklet ile oluyor, çok önemli bir yarışma çünkü 3 ayrı sahada sporcuların güç ve kabiliyetlerini gösterdikleri yarışma. Güzel bir yarışma olacak, Ordu'yu da özel olarak seçtiler. Biz de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Ordu sporseverlerin çok beğendiği ve halkın da spora çok yakın olduğu bir il, dolayısıyla burada bütün sahalarda spor yapıyoruz. Buna hem tabiatımız müsait, hem halkımız çok olumlu ve sporcu bir şehir. Bu bakımdan tesislerimizi tam anlamıyla yaptık, yayla ve şelalelerimiz bunu destekliyor, bunların yanında tüm spor sahalarında yoğun bir çalışma var" dedi.

Bayram Yalçınkaya: "Ordu'da uluslararası organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz"

Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ordu'nun bu spora çok uygun bir bölgede olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in desteği ile Ordu'da organizasyon yaptıklarını söyleyen Yalçınkaya, "O günden bu yana 4'üncüsünü yapıyoruz, güzel bir organizasyon oluyor. şuanda ilk startları verdik, bugün ve yarın 400'ün üzerinde sporcu katılacak. Ordu'da uluslararası organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.