Polis ağır silahı askerden alacak

Polis ağır silahı askerden alacak

Terörle mücadelede araziye çıkacak olan özel harekât polisleri için yeni nesil silah ve techizat alımına devam edildiği, havan topu, ağır makineli tüfek ve roketatar gibi silahların ise TSK’dan sağlanacağı öğrenildi.

Terörle mücadelede yeni strateji çerçevesinde, etkin görev almaya hazırlanan özel harekât polislerine operasyonlarda kullanması gereken ağır silahların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından verileceği öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), yenilenme çalışmaları devam eden özel harekât birimlerine “şimdilik” ağır silah almayı planlamadığı belirtildi.
Bazı silah firmalarının ürettikleri silah ve mühimmatla ilgili olarak Özel Harekât Dairesi’nde bilgilendirme yaptığı belirtildi.
Hazırlıklara devam
PKK terörüyle mücadele kapsamında oluşturulan yeni strateji doğrultusunda, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki arazi operasyonlarına askerle birlikte özel harekâtçı polislerin etkin olarak katılması için hazırlıklara devam ediliyor. Bu çerçevede, EGM bünyesindeki Özel Harekât Dairesi çalışmalarını yürütürken, polislere yeni silah ve teçhizat alınması da gündemde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.