Rize'de Dün En Yüksek Hava Sıcaklığı Görüldü

Rize'de Dün En Yüksek Hava Sıcaklığı Görüldü

Meteroloji dün en yüksek hava sıcaklıklarını açıkladı. Açıklanan Listenin Büyük Bir bölümü Karadeniz'de olması dikkat çekti. İşte Dün En yüksek sıcaklığın yaşandığı il ve ilçe

Türkiye'nin dün ölçülen en yüksek sıcaklık açıklandı. Meteroloji genel müdürlüğünün paylaştığı verilerde Karadeniz Bölgesi dikkat çekti. Ilıman iklimin hakim olduğu Akdeniz ve ege bölgesin yerinde dün en yüksek sıcaklık Rize'nin Çayeli ilçesinde ölçüldü. 

Paylaşılan listede 23.1°C ile ilk sırada Rize'nin Çayeli ilçesi yer aldı. Listenin ilk 10 sırasına hakim olan Karadeniz illerinde 22.7 °C ile ikinci sıra da Giresun yer aldı. Listenin ilk onunda Akdeniz Bölgesinden hiç bir il yer almaz iken Ege Bölgesinden 22.2 °C ile  8'inci sırada İzmir'in Tire ilçesi yer buldu. 

TÜRKİYE'NİN EN FAZLA YAĞIŞ ALAN İLİNDE EN YÜKSEK SICAKLIK 

 Geçen sene metrekareye 272 kg yağış ile rekor kıran Rize'nin Çayeli ilçesinde dün yaşanan bu sıcaklık ve bir hafta önce İl genelini etkisi altına alan kar yağışı sonrası hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması y iklim dengesinin ne kadar değiştiğini gözler önüne serdi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.