Salim Uslu Kamer Genç'i Meclis kürsüsünden itti

Salim Uslu Kamer Genç'i Meclis kürsüsünden itti

AKP'li Uslu'nun Genç'i Meclis kürsüsünden itmesi üzerine Meclis karıştı.

TBMM Genel Kurulunda, Meclis İdare Amiri Salim Uslu'nun, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un uyarısına rağmen kürsüyü terk etmeyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i itmesi üzerine gerginlik yaşandı.

ELİNDE FENER İLE KÜRSÜYE ÇIKTI

Genel Kurulda, CHP'li Genç, Danışma Kurulu önerisi okunduktan sonra, önerinin aleyhine söz aldı. Elinde fener ile kürsüye gelen Genç, Başkanvekili Yakut'un uyarısı üzerine, feneri kavasa verdi.

Yakut, ''Burası TBMM. Kürsüye çıkan her milletvekili dikkatli olmalı'' dedi. Genç'in, ''Sizin oturduğunuz kürsüde ben 7 sene oturdum. Ne yapılması gerektiğini biliyorum'' demesi üzerine Yakut, ''Yedi sene oturmuşsunuz ama öğrenememişsiniz. İsterseniz bir 7 sene daha oturun'' karşılığını verdi.

MECLİS BAŞKANI 2 KEZ GENÇ'İ UYARDI

Konuşmasında Türkiye'de yolsuzluk olurken Meclis'in bu konuda hiçbir şey yapmadığını savunan Genç, ''Hükümet memleketin üzerinde kara bir tablo estirdi'' dedi. Genç, konuşmasına devam ederken, Yakut, Genç'i, söz aldığı konuya ilişkin konuşma yapması yönünde iki kez uyardı.

Kamer Genç'i kürsüden iterek uzaklaştırdılar

Genç'in konuşmasını sürdürmesi üzerine Yakut, mikrofonu kapatarak İçtüzüğe göre ''hatibi konuşmaktan men etme'' kararını oylamaya sundu. Oy çoğunluğu sağlanması üzerine Yakut, Genç'i yerine geçmesi için uyardı. Genç'in kürsüyü terk etmemesi üzerine Yakut, idare amirlerini göreve çağırdı.

USLU GENÇ'İ KÜRSÜDEN İTTİ

Meclis'te yapılan görüşmelerde söz alarak kürsüye çıkan Kamer Genç, süresini tamamlamasına rağmen konuşmaya devam edince AKP sıralarından önce sözlü sataşma ardından fiziki müdahale geldi. AKP miletvekili Salim Uslu'nun Kamer Genç'i kürsüden ittiği görüldü.

MECLİS KARIŞTI

CHP Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de konuşma yaparken, AKP Milletvekili ve İdare Amiri Salim Uslu'nun müdahalesine maruz kaldı. Uslu, CHP'li Kamer Genç'i kürsüden itirek indirdi. Bunun üzerine Genç, AKP'li Uslu'ya tepki gösterdi. Konuşmayı canlı yayınlayan Meclis TV ise yayını kesti.

Kamer Genç'in kürsüden itilerek indirilmesi üzerine, müdahaleye CHP'li vekiller tepki gösterdi. Twitter'dan olan biteni anlatan milletvekilleri "Meclis karıştı" bilgisini verdi. Bu arada, CHP'li milletvekilleri, Salim Uslu'nun kınanması ve özür dilemesi için Divan Katipliği'ne başvurdu.

KAPLAN: ADI ADALET OLAN BİR PARTİYE YAKIŞMIYOR

Öte yandan, oturumun başlaması üzerine, BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Kamer Genç'e şiddet uygulayan AKP'li Salim Uslu'yu kınadı. Kaplan, "Şiddete hepimiz tanık olduk. Gözlerimizin önünde gerçekleşti. Adı Adalet olan bir partiye bunlar yakışmıyor" dedi. Kaplan'ın bu sözleri de sansüre uğradı. TBMM TV, Kaplan'ın sözlerini yarıda kesti. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise yeniden söz almak istedi. Divan, Genç'in isteğine olumlu yanıt vermedi. CHP'lilerin itirazları yükselince, oturuma yeniden ara verildi.

'BU MECLİS'TE ÇALIŞMAK İMKANSIZ HALE GELİR'

Oturumun üçüncü kez başlaması üzerine bu kez CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan söz aldı. Tarhan, "Salim Uslu'nun kınanmaması çoğunluk diktasının dayatılmasıdır. Böyle giderse, bu Meclis'te çalışmak imkansız hale gelir" dedi. Tarhan'dan sonra söz alan CHP'li Akif Hamzaçebi de Salim Uslu'nun kınanmasını istedi. Hamzaçebi, "İç tüzük bunu gerektirir" ifadesini kullandı. Kamer Genç'in fiili saldırıya uğradığını belirten Hamzaçebi, "İç tüzük çok açık. 160. madde bunu net bir şekilde ortaya koymuş" dedi.

MHP'li Şandır da Kamer Genç'e yapılanın yanlış olduğunu kınama cezası verilmesi gerektiğini Meclis kürsüsünden açıkladı. Uslu'nun Kamer Genç'ten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Yapılanların nezaketen yanlış olduğunu belirtti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.