Savunma Bakanı: Genelkurmay evet dese ne olur

Savunma Bakanı: Genelkurmay evet dese ne olur

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'bedelli askerlik ile ilgili son sözü TBMM söyler' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, bedelli ve dövizli askerlik ile ilgili düzenlemeler içeren tasarı kabul edildi. Tasarı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İsmet Yılmaz, tasarıdan elde edilecek gelirin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hesabına yatırılacağını, bunun dışında başka bir yere aktarılmayacağını söyledi.
PARALAR BÜTÇE AÇIĞI İÇİN KULLANILMAYACAK

“Biz başkalarının aldığı ve nereye kullandığı belli olmayan konut edindirme yardımlarını, başkalarının da borcunu ödedik. Paralar bütçe açığı için kullanılmayacak” diyen Yılmaz, tali komisyon olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun “tasarıyı görüşmeme” kararı aldığını kaydetti.
EVET DESE NE OLACAK HAYIR DESE NE OLACAK

Bakan Yılmaz, “Genelkurmaydan ve ilgili kurumlardan görüş alınıp alınmadığının” sorulması” üzerine, “Genelkurmayın görüşünü mü öğrenmek istiyorsunuz? Genelkurmay evet dese ne olacak, hayır dese ne olacak? Son söz milletvekiline, TBMM'ye ait değil midir? Genelkurmay Başkanı, 'bununla ilgili son nihai kararı TBMM verecektir, bizim hassasiyetlerimiz bellidir' dedi. Bu sözün üzerine daha hangi sözün söylenmesini istersiniz?” diye sordu. Bazılarının “profesyonel orduya geçelim” dediğini belirten Yılmaz, bunu söyleyenlerin bedelliye karşı çıkmasının çelişki olduğunu söyledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.