Siirt'te iki kızını kaybeden baba PKK'ya ateş püskürdü

Siirt'te iki kızını kaybeden baba PKK'ya ateş püskürdü

Siirt'te iki kızını kaybeden baba, terör örgütüne ateş püskürdü: Genç kızları öldürecek ne gerekçeniz var?

Teröristler, önceki gece Siirt'te sivil bir otomobile saldırdı, 4 genç kızı öldürdü. En büyük acıyı iki kızını kaybeden Nurettin Evin yaşadı. "Üniversiteye gönderecektim. Bileti cebimde kaldı." diyen acılı baba feryat ediyor: "Biz kendimiz artık bunun önüne geçmeliyiz."

Terör örgütü PKK, önceki gece Siirt'te sivilleri hedef aldı. Üniversiteye gidecek arkadaşları için veda yemeğine çıkan 6 genç kızın bulunduğu otomobile ateş açan saldırganlar 4'ünü öldürdü, 2'sini de ağır şekilde yaraladı.

Zaman'dan İsmail Avcı ve Ahmet Bedir'in haberine göre, saldırıda 2 kızını kaybeden Nurettin Evin'in acısı ise yürekleri dağladı. 20 yıl önce terör yüzünden köyünü terk ederek Siirt merkeze yerleşen Nurettin Evin, "Bu insanlık dışı bir şeydir, tarif edilemez. Kızımı üniversiteye gönderecektim, bileti cebimde kaldı. Bugün toprağa verdim." diye feryat ediyor. Artık terörün bitmesini isterken "Bu olaylar nereye kadar devam edecek? Bu gençlerin ölümüne neden olabilecek bir gerekçe var mı?" sorusuna cevap arıyor. Acılı baba terörün asıl zararı bölge halkına verdiğine dikkat çekiyor: "Yine ölen biziz. Ölenler canlarımızdır, kardeşimizdir, evlatlarımızdır. Biz kendimiz bunun önüne geçmeliyiz. Yazıktır, insanlar ölmesin." -
Birlikte öldüler, yan yana defnedildiler

Siirt'i hedef alan terör saldırısı bu sefer 4 genç kızın canına mal oldu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi bölümü ikinci sınıf öğrencisi Nergiz Evin (27), okula gitmeden önce son gecesini ablaları ve arkadaşlarıyla geçirmek istedi. Nergiz, Zeynep (31) ve Nuran Evin (17) kardeşler arkadaşları Gülcan Olgaç, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin ile birlikte Siirt Polis Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu caddede yemek yedi. Daha sonra Zeynep Evin'in kullandığı araca binen kızlar, evlerine dönmek üzere yola çıktı. Araba Polis Okulu'nu geçtikten hemen sonra saldırıya uğradı.
Teröristin atmaya çalıştığı bomba elinde patladı

Teröristler, içerisinde 6 kişinin bulunduğu araca el bombası atıp uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Olayda Nergiz ve Zeynep Evin kardeşler ile Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Nuran Evin ve Gülcan Olgaç ağır yaralandı. Olgaç askerî helikopterle Diyarbakır'a gönderildi. Evin kardeşlerden Zeynep Evin'in kendisine ait bir bayan kuaförü bulunduğu öğrenildi. Yaralı Gülcan Olgaç Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde hemşire olarak çalışırken, vefat eden Nurcan ise bayan yüzme antrenörü olarak görev yapıyordu. Saldırıda hayatını kaybeden Kevser Çekin'in de BDP'li belediye meclis üyesi Abdüllatif Çekin'in yeğeni olduğu ve bir süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi. Saldırıda ölen Mehmet Emin Sevilgen isimli PKK'lı teröristin ise atmaya çalıştığı bomba elinde patladı.

Terör saldırısında birlikte ölen 4 arkadaşın cenazeleri dün toprağa verildi. Şeyh Musa Camii'nde kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve binlerce vatandaş katıldı. Namazın ardından omuzlarda taşınan ve yazmalı tülbentler takılan tabutlar Şeyh Musa Mezarlığı'na getirilerek yan yana defnedildi.

Gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörün gerçek yüzünün yine ortaya çıktığını belirterek, "Terör güya bu bölgedeki halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak hep kendini takdim etti. Barış dedi, hak dedi, özgürlük dedi, kimlik dedi. Ama geldiğimiz noktada açıkça görüldü ki terör halk için değil. Halkı katleden bir yapıdır." dedi.

Şahin, "Devlet bütün güçleri ile bu yapıyı çökertmek için büyük bir kararlılık ve uygulama içerisinde. O sıkıntının verdiği çılgınlıkla öğrenci demeden, kadın demeden, yaşlı demeden, hatta yaylada otlayan hayvanları bile ayırt etmeden saldırıyorlar." şeklinde konuştu.
Son sözü 'Ağabey ölüyoruz' oldu

Zeynep'i kaybeden ve bir kızları da (Nuran) yaralanan Evin ailesi, Gökçebağ beldesindeki evlerinde taziyeleri kabul etti. Ağabey Mesut Evin, "Otomobildeki 6 kızın hepsi çocukluktan beri arkadaştı. Olaydan 10 dakika önce Zeynep'i aradım. Birkaç dakika sonra ise patlama sesini duydum. O sırada telefonum çaldı, arayan Nergiz'di. 'Ağabey mayına bastık ölüyoruz.' dedi. Saldırıdan habersizlermiş. Mayına bastıklarını zannetmişler." dedi.

Acılı baba Nurettin Evin ise, olayların bölge halkına zarar vermeye devam ettiğini belirterek, "Artık bunun bitmesi gerekiyor. Bu gençlerin ölümüne neden olabilecek bir gerekçe var mı? Biz her zaman söylüyoruz, barış ve kardeşlikten yanayız." ifadelerini kullandı.
Acılı anneden kürtçe ağıt

Bu arada, iki kızından birinin öldüğünü, diğerinin de bacağını kaybettiğini öğrenen Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, hain saldırı karşısında diyecek söz bulamadığını söyledi. Hüssam Olgaç'ın babası Mehmet Olgaç'ın da 1987 yılında yola döşenen bir patlayıcıyla hayatını kaybettiği öğrenildi. Anne Ayşe Olgaç da Kürtçe, "Evim yıkıldı, ciğerim yandı." diyerek ağıt yaktı.

Ölen Kevser Çekin'in annesi Gülzerin Çekin ise evinde kızı için Kürtçe ağıt yakarken, yenge Gülçin Çekin, Kevser'in polis olmak istediğini dile getirdi. Kevser Çekin'in BDP'li Belediye Meclis Üyesi Abdüllatif Çekin'in yeğeni olduğu öğrenildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.