SİNOP'TA YAŞAYAN 59 YAŞINDAKİ EMEKLİ ÖĞRETMEN MURAT AYAZMA, 28 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIKTAN SONRA EMEKLİLİK GÜNLERİNİ AHŞAPTAN HEDİYELİK EŞYALAR YAPARAK GEÇİRİYOR

SİNOP'TA YAŞAYAN 59 YAŞINDAKİ EMEKLİ ÖĞRETMEN MURAT AYAZMA, 28 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIKTAN SONRA EMEKLİLİK GÜNLERİNİ AHŞAPTAN HEDİYELİK EŞYALAR YAPARAK GEÇİRİYOR

Sinop'ta yaşayan 59 yaşındaki emekli öğretmen Murat Ayazma, 28 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emeklilik günlerini ahşaptan hediyelik eşyalar yaparak...

Sinop'ta yaşayan 59 yaşındaki emekli öğretmen Murat Ayazma, 28 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emeklilik günlerini ahşaptan hediyelik eşyalar yaparak geçiriyor.

Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Murat Ayazma, emeklilik günlerini ahşaba şekil vererek geçiriyor. Evinin altında küçük bir atölye kuran Ayazma, tekne modellerinden çeyiz sandıklarına, magnetlerden kapı süslerine kadar birçok ürün yapıyor. Kışın yoğun bir şekilde çalışan Ayazma, yazın ürünlerini tezgaha çıkarıyor. Ayazma, amacının ufak da olsa Sinop'un turizmine faydalı olmak olduğunu söyledi.

Ahşaptan hediyelik eşya yapma sürecinin nasıl başladığını anlatan Ayazma, "28 sene öğretmenlik yaptıktan sonra ahşap işleriyle uğraşmaya başladım. İlk önce Sinop'un ustalarından Ayhan Demir'in yanında büyük tekneleri yaparak devam ettim. Daha sonra kendim devam etmek istedim. Evimin altında küçük bir atölye kurdum ve 7-8 senedir de bu şekilde üretim yapıyorum. Kışın üretiyorum, yazın da Sinop'umuzun nadide yeri olan Aşıklar Caddesi'nde stant açıyorum. Bütün ürünler kendi yapımım. Sinop'un turizmine biraz katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize diye gayret gösteriyoruz" dedi.

Yaptığı ürünler hakkında bilgiler veren Ayazma, "Ahşap ürünlerden yapılabilecek her şeyle uğraşıyorum. Kotra yapımı, üzüm asmasından kapı süsleri, kütüklerden farklı tasarımlar, küçük çeyiz sandıkları yapıyorum. Denizden çıkan lodos odunlarını değerlendiriyorum. Bunun yanında kendi kalıplarım var, polyester döküm de yapıyorum. Dolap magnetlerini kendim imal ediyorum. Bunun yanında 3-4 tane, 4-5 metre uzunluğunda polyesterden kayık yaptım. Hobi olarak yapılabilecek şeylerin hepsini yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Ahşap ürünler Sinop'un simgesi oldu

Ahşap ürünlerin Sinop'un simgesi haline geldiğini ve yetkililer tarafından daha çok yardım beklediklerini dile getiren Ayazma, "Birinci olarak kendimi tatmin ediyorum. Hobi olarak emekli olduktan sonra bir şeyler ile ilgilenmek gerekiyor. Boşluğa düşmemek istiyorsanız elinizden ne geliyorsa bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüm ve o amaçla başladım. Bunun haricinde ufak da olsa Sinop'un turizmine katkıda bulunuyorum diye düşünüyorum. Genelde Sinop'a yönelik ürünler yapıyoruz. Bu ahşap ürünler Sinop'un artık simgesi oldu. Bizim Sinop Belediyesi'nden istediğimiz bize fazla destek olması. Ne yapılması gerekiyorsa bizi desteklesinler" şeklinde konuştu.

Evinin altında küçük bir atölye kuran Ayazma, diğer vakitlerinde bahçe işleriyle uğraşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.