Sinop'un Yöresel Lezzetleri Bir Arada: Sinop Lezzetleri Kitabı Yolda

Sinop'un Yöresel Lezzetleri Bir Arada: Sinop Lezzetleri Kitabı Yolda

SİNOP TANITIM, DOĞA, KÜLTÜR, TURİZM DERNEĞİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN PROJE İLE SİNOP'A AİT YÖRESEL LEZZETLER TEK BİR KİTAPTA TOPLANIYOR.8 AY ÖNCE BAŞLATILAN ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği tarafından başlatılan özel bir proje, şehrin unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerini buluşturacak olan "Sinop Lezzetleri" kitabının hazırlıklarını tamamladı. Dernek Başkanı Yakup Üçüncüoğlu'nun koordinesinde yaklaşık 8 ay süren çalışmaların ardından kitap, Sinop'un zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Sinop'un ilk yemek kitabı olma özelliği taşıyan proje, sadece lezzetleri değil, aynı zamanda bu lezzetlerin hikayelerini de içeriyor. Kitap, Sinop'a özgü 24 tarifin yanı sıra, bu lezzetlerin nasıl yapıldığını anlatan videoları içerecek şekilde tasarlandı. Kitap içerisine yerleştirilen kare kodlar sayesinde, okuyucular lezzetlerin hazırlanışını gösteren videolara kolayca erişebilecek ve adeta bir mutfak şovunu izler gibi tarifleri deneyimleyebilecekler.

Dernek Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, projenin amacını şu şekilde ifade etti: "Son yıllarda gastronomi turizmi büyük bir ilgi görmekte. İnsanlar farklı yerel lezzetleri tatmak için dünyayı geziyor. Biz de Sinop'u gastronomi turizminde daha görünür kılmak ve şehrimizin değerlerini tanıtmak adına bu projeyi başlattık. 'Sinop Lezzetleri' kitabı, geçmişin damak tatlarını geleceğe taşıma amacının yanı sıra, şehrimizin zengin mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtacak önemli bir kaynak olacak."

Üçüncüoğlu, kitabın tasarım aşamasında olduklarını ve tarif videolarının montajının tamamlanmasının ardından, "Sinop Lezzetleri" kitabını Mart ayında şehir gastronomi turizmine kazandırmayı planladıklarını belirtti. Kitap, Sinop'un kültürel zenginliğini ve lezzetlerini merak edenler için keyifli bir rehber olacak gibi görünüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.