Şırnak Valiliği'nden saldırı açıklaması

Şırnak Valiliği'nden saldırı açıklaması

Saldırı ile ilgili ilk resmi açıklamayı yapan Şırnak Valisi, saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı.

BDP'liler askeri jetlerin Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığını iddia ederken PKK'ya yakın haber kaynakları olayla ilgili görüntüleri yayınladı.

ŞIRNAK VALİSİ: 20'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Askeri jetlerin Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığı ve 40 sivilin öldüğü iddia edilirken, BDP'li Hasip Kaplan ile yazar Emre Uslu da bilgileri doğruladı.

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

ULUDERE BELEDİYESİ: 30 ÖLÜ VAR

Konuyla ilgili Uludere Belediyesi de resmi bir açıklama yaptı.

Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, Ortasu köyünde F-16 savaş uçaklarından atılan bombalar sonucu 30 kişinin öldüğünü söyledi.

İddialara göre, Kuzey Irak sınırında terörist oldukları sanılan büyük bir grubun Türkiye'ye giriş yaptığını tespit eden güvenlik güçleri, taciz ateşi açtı. Ardından F-16 savaş uçakları bölgeyi bombaladı. Söz konusu grubun, kaçakçılık yapan köylüler olduğu ve katırlarla Türkiye'ye kaçak mazot getirdikleri ileri sürüldü. Olayın ardından köye giden Uludere Belediye Başkanı Fehmi Yaman, 30 kişinin hayatını kaybettiğini, cesetlerde ağır yanıklar olduğunu söyledi.

İŞTE SALDIRIDA ÖLENLERİN İLK GÖRÜNTÜLERİ


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.