Suriye'de çatışmalar başladı

Suriye'de çatışmalar başladı

Reuters: Suriye'de hükümet binaları yakınında çatışmalar başladı.

Suriye ordusu tarafından sıkı bir şekilde korunan hükümet binaları yakınlarında çatışmalar çıktı.
ZIRHLI ARAÇLAR BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Dünkü intihar saldırısı sonrasında Suriye'nin başkanti Şam'dan şiddetli çatışma haberleri geliyor. Reuters haber ajansı, hükümet binalarının bulunduğu bölgede muhalif güçlerle Suriye askerleri arasında çatışma yaşandığını duyurdu. Bakanlar Kurulu'nun toplandığı bina ve Şam Üniversitesi'nin de bulunduğu İhlas bölgesindeki çatışmalarda en az bir kişinin öldüğü bildirildi. Dünkü saldırı sonrasında, Suriye ordusuna bağlı zırhlı araçların bölgeye sevk edildiği bildirilmişti.
SURİYE ORDUSUNDAN BÜYÜK OPERASYON

Associated Press haber ajansı da, dünkü saldırı sonrasında Suriye rejimine bağlı güçlerin, Şam'ın çevre mahallelerinde muhaliflere karşı büyük bir saldırı başlattığını bildirdi.İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Mezze mahallesinin Suriye askerleri tarafından kuşatıldığını ve bombardımana tutulduğunu, halkın bölgeden kaçtığıNı duyurdu. Gözlemevi ayrıca muhaliflerin bir helikopteri düşürdüğünü ve üç zırhlı aracı da imha ettiğini ileri sürdü.
Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !
KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Suriye Genel Devrim Konseyi de Midan semtine ağır saldırıların düzenlendiğini ve semtten siyah dumanların yükseldiğini açıkladı. Konsey ayrıca başkentte Seyyide Zeyneb ve Filistin kampı yakınındaki yolların kesildiğini ve bölgeye yönetim tarafından keskin nişancıların yerleştirildiğini aktardı.

Şam, 5 gündür rejime bağlı güçlerle muhalifler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Özgür Suriye Ordusu, 'Şam Volkanı' adını verdikleri bir operasyona başladıklarını açıklamıştı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.