Suriye'yi vurun emri Başbakan Erdoğan'dan

Suriye'yi vurun emri Başbakan Erdoğan'dan

Suriye'yi vurun emri Başkomutan Cumhurbaşkanı Gül'den değil, Başbakan Erdoğan'dan geldi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale'ye düşen bombayla ilgili Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı'nı arayarak bilgi aldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek yaşananlarla ilgili bilgi verdi.
ANKARA'DA BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK

Başbakan Rece Tayyip Erdoğan başkanlığında, Akçakale'ye top mermisi düşmesi olayıyla ilgili geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı. Akçakale'de 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olayın ardından danışmanları ve bürokratlarıyla toplantı yapan Başbakan Erdoğan, yetkililerden de bilgi almıştı. Ankara'da baş döndüren bu trafik sonrasında Türk tankları Suriye'yi vurdu.
TUTUKLU VEKİLLER KONUSUNDA TERS DÜŞTÜLER

Her kriz döneminde Köşk'le bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Suriye krizi yaşanırken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya gelmedi. 24. Dönem Yeni Yasama Yılı açılış töreninde tutuklu gazeteciler konusunda Gül'le ters düşen Erdoğan, bu konuyla ilgili gazetecilere "Cumhurbaşkanımızla bir polemiğe girmek istemem, ama ben öyle düşünmüyorum" demişti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.