TBMM'de yeni dönem

TBMM'de yeni dönem

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 2. Yasama Yılı törenlerle başlıyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek açılış konuşmasını yaptı. BDP'liler de yemin edecekler

TBMM’nin yeni yasama yılı bugün başlayacak. Saat 14.00’de TBMM’deki Atatürk Anıtında tören yapılacak ve Meclis Genel Kurulu da saat 15.00’te yeni yasama yılının açılışı nedeniyle özel gündemle toplanacak.

Birleşimin açılmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek sunuş konuşmasını yapacak. Daha sonra yenin etmeyen milletvekillerinin kürsüye davet edilmeleri bekleniyor. BDP’liler aldıkları karar gereği bugünkü birleşimde yemi edecekler.

Siyasi yasakları nedeniyle bağımsız olan BDP kökenliler de yemin için kürsüye çıkacak. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasama yılını açış konuşmasını yapacak. Her yıl düzenlenen resepsiyon ise bu yıl terör olayları nedeniyle iptal edildi.

TEK BOYKOTÇU VEKİL CHP'Lİ İSA GÖK

Yemin etmeyen BDP’li milletvekilleri boykotu sona erdirirken, tutuklu vekiller dışında yemin etmeyen tek isim kalacak. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Meclis Genel Kurulu’nda yemin etmeme protestosunu sürdüreceğini açıkladı ve ‘’Gittiği yere kadar yemin etmeyeceğim’’ dedi.

Gök, tutuklu vekillerin serbest bırakılmaması nedeniyle protestosuna devam ediyor. Halen CHP’den 2, MHP’den bir ve BDP’den 6 vekili tutuklu bulunuyor.

SINIR ÖTESİ VE ANAYASA

TBMM Genel kurulu bugünkü birleşimin ardından 4 Ekin Salı günü toplanacak. Önümüzdeki haftanın gündeminde süresi 17 Ekim’de dolacak olan sınır ötesi operasyona ilişkin tezkere bulunuyor.

Tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılması bekleniyor. TBMM’nin yeni yasama yılı çalışmalarında Anayasa çalışmaları da önemli yer tutacak. Uzlaşma komisyonu, tüm partilerin temsilcilerinin katılımı ile yeni anayasa konusunu ele alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.