Tulumlu Doğa Gezisi , Karadeniz İlleri Kültürünü Koruma  Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Eğitim Derneği

Tulumlu Doğa Gezisi , Karadeniz İlleri Kültürünü Koruma Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Eğitim Derneği

Karadeniz İlleri Kültürünü Koruma Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Eğitim Derneği Ankara'dan Kastamonu'ya Kültür ve Doğa Gezisi düzenledi.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖR. HİKMET HABERAL  nezaretinde Kastamonu üniversitesi öğrencileri süpriz yaparak onları karşıladılar ve eşlik ettiler.  KAFİLE İLK OLARAK KASTAMONU VALİLİK Valiliği önünde toplanıldı.

Dernek üyelerine  Valilik önünde şehrin tanıtımı şerife bacı istiklal yolu, Kastamonu kültürünü anlatıldı ardından doğu Karadeniz’in rize’nin yöresel kültürü olan tulum eşliğinde horon oynadık buradan öğrencilerimizi de alıp öncelikle Azdavay ilçesine gittik Çatak kanyonu ziyaret ettik Çatak kanyonundan Suğla yaylasına geçtik
Suğla yaylas ndan sonra valla kanyonu valla kanyonundan Ilıca Şelalesi Ilıca Şelalesi‘nden Horma kanyonu misafirlerimize gösterildi anlatıldı.

GEZİDEN KARELER

Her noktada yol boyunca tulum çalındı horonlar oynandı türküler söylendi. öğrencilerimizi Kastamonuya Ankara’dan gelinleri Ankara’ya uğurladık çok verimli faydalı bir gezi oldu Ankara’dan gelenler bu bölge hiç bilmiyorlardı öğrencilerimizde buralara hiç gitmemişti her iki tarafta çok mutlu ve memnun kaldı amacımız Kastamonu’yu ülke bazında tanıtmak

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.