Valiler takla atıyor

Valiler takla atıyor

Bugün yurdun çeşitli bölgelerinden gelen zehirlenme haberleri sonrası valilerden birbiriyle çelişen açıklamalar geldi.

Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında birçok ilde dağıtılan sütler öğrencilerin zehirlenmesine yol açtığı iddia edildi.
SİVAS

Sivas'ta çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi, "Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kentteki bazı ilköğretim okullarında, dağıtılan sütleri içen öğrencilerde, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslar ve öğretmenlerin araçlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.
Validen açıklama

Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Kolat, "Zehirlenme değil de arkadaşlar sanıyorum süt herhalde biraz bozuk. Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle. 'Zehirlenme' demeyelim de bozuk sütün, bozuk gıdanın verdiği biraz kısmen psikolojik diyelim, kısmen de rahatsızlık şeklinde ama ciddi bir vaka yok" diye konuştu.
DİYARBAKIR

Hürriyet İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayeti başladı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 50 kadar öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı.
Validen açıklama

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okullarda dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği iddiasına ilişkin, kentte bu sabah tüm çocuklara süt dağıtıldığını ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi.
EDİRNE

Edirne Valisi Gökhan Sözer, dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma olduğunu belirterek, konunun araştırıldığını belirtti.

Vali Sözer yaptığı açıklamada, Yusuf Hoca İlköğretim Okulunda dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanan yaklaşık 20 öğrencinin kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiğini söyledi. Sözer, "Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz. Kontrol amaçlı yaklaşık 20 öğrenciyi hastaneye sevk ettik. Sütlerden numune alındı. Öğrenciler aç karnına süt içtikleri içinde mideleri bulanmış olabilir. Bazıları psikolojik olarak da etkilenmiş olabilir. Başka bir şeyden de zehirlenmiş olabilirler. Araştırıyoruz" dedi.
ANTALYA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde Hakkı Tatoğulları İlköğretim Okulu'nda okuyan 30 öğrenci, içtikleri sütten rahatsızlandıkları iddiasıyla, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastane personelinin öğrencilere müdahale ettiği öğrenildi.
KONYA

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Bize, etkilenen 18 öğrenci intikal etti. Tekrar ediyorum; zehirlenen değil etkilenen. Hekim arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptılar, zehirlenme olmadığından evlerine gönderdiler" dedi.

Vali Doğan, Meram Niyazi Usta İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, dağıtılan sütten zehirlenme iddialarıyla ilgili, "Bize, etkilenen 18 öğrenci intikal etti. Tekrar ediyorum zehirlenen değil etkilenen. Şimdi bu öğrencilerin acil servise yaptıkları müracaatlar sonrasında hekim arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptılar, zehirlenme olmadığından evlerine gönderdiler" dedi.
ÖNCE TATTTILAR, SONRA DAĞITTILAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğıtım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'yla isbirlığinde düzenlediği okul sütü programı çercevesinde Samsun'un ilkadım ilçesinde 43 ilköğretim okulunda bulunan 25 bin 416 öğrenciye süt dağıtımına başlandı.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu (soldan ıkıncı), Sağlık Grup Başkanı Nilgün Yavuz (soldaki), İlkadım Tarım İlçe Mudürü Ali Gözükul (sagdan ikinci) ile Okul Müdürü Mehmet Saka (sagdaki), önce dağıtılacak sütlerden tattı, daha sonra öğrencilere dağıttı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.