Yine Bir Su Faciasımı ? Sinop’ta İshal Ve Bulantı Şikayetiyle 309 Kişi Hastaneye Başvurdu

Yine Bir Su Faciasımı ? Sinop’ta İshal Ve Bulantı Şikayetiyle 309 Kişi Hastaneye Başvurdu

Son bir hafta içerisinde Sinop'ta ishal, karın ağrısı, mide bulantısı gibi şikâyetlerle ilgili toplam 309 kişi acile başvurdu, İl Sağlık Müdürlüğü...

Son bir hafta içerisinde Sinop'ta ishal, karın ağrısı, mide bulantısı gibi şikâyetlerle ilgili toplam 309 kişi acile başvurdu, İl Sağlık Müdürlüğü sebebini 3 madde ile açıkladı.

Sinop'ta son bir hafta içinde acil servise başvuran hastaların büyük çoğunluğu ishal, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü toplam 309 kişinin benzer şikâyetlerle başvurduğunu, bunların yüzde 20.3'lük kısmının 0-4 yaş ve 65 yaş üstü kişilerin olduğu ve akut gastroenterit (mide ve bağırsakların iltihabı) şeklinde görüldüğü, yüzde 20'lik kısmının ise 5-12 yaş arasındaki çocukları kapsadığı ifade edildi.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vakaların arttığı dönemlerde akut gastroenterit tanısına bağlı hastaneye yatış olmamış, hastalar reçete edilerek ve acil servis müşahede tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Vaka sayılarının geçen senenin aynı dönemi ile uyumlu olduğu görülmüştür. İlimizde zaman zaman kritik sınır aşılmadan bir miktar vaka sayılarındaki yükselmenin nedeni 3 madde ile şu şekildedir; turizm ve bayram ziyaretlerine bağlı dönemsel nüfus artışı, yüzme sularındaki dönem dönem oluşabilen kirlilik ve aynı dönemde artışa geçen Covid-19 vakalarının acil servise akut gastroenterit ile benzer şikâyetlerle başvurulmasıdır. Ayrıca Sinop ilimiz genelinde mahalle ve köylerde vakaların dağılımına bakıldığında bir odaklanma bulunmamaktadır."

Yine Bir Su Faciasımı ? Sinop’ta İshal Ve Bulantı Şikayetiyle 309 Kişi Hastaneye Başvurdu

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.