Rizeli Sanatçının Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Rizeli Sanatçının Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Rizeli sanatçı Selçuk Balcı, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Sosyal medya sitesi Twitter'dan bir açıklama yapan ünlü sanatçı Selçuk Balcı, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Sanatçı; hafif halsizlik ve tat, koku almamak dışında hiç bir şikayeti olmadığını ifade etti.

selcuk-balci-twitter.png

Selçuk Balcı Kimdir?
Selçuk Balcı, 1988 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu bu şehirde tamamladı. İlkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşen Selçuk Balcı, çocukluğundan beri bağlama çalmasına rağmen lise yıllarında kemençeye merak saldı. Kendini bu konuda yetiştirdikten sonra birçok Karadenizli şarkıcıya kemençe çalarak eşlik etti.

Selçuk Balcı, 2011 yılında Kalan Müzik etiketiyle Patika isimli ilk albümünü çıkardı. 2 yıllık aranın ardından, 2013 yılında Mila isimli ikinci albümünü yine Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı.PatikaSelçuk Balcı’nın Patika isimli ilk albümü Temmuz 2011 tarihinde Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Albümde 14 şarkı yer aldı. Albümde yer alan şarkıların tamamı Selçuk Balcı’ya ait. Albümün aranjörlüklerini Paul Dwyer, İhsan Eş, Kemal Sahir Gürel ve İlhan Yabantaş yaptı. Bunlar dışında Tayfun Şakalakoğlu, Cengiz Alkan’da albümde emek verdiler. Selçuk Balcı, Eylem Aktaş ile birlikte düet yaptı. Selçuk Balcı, albümün yapım sürecinin patika bir yolda yürümeye benzemesi sebebiyle isminin Patika olduğunu söyledi.

Mila

Selçuk Balcı, Mila adlı 2. albümünü Ağustos 2013 tarihinde bir önceki albüm gibi Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Albümde 12 şarkı yer aldı. Bu albümde bulunan şarkılardan bir tanesinin sözlerini Selçuk Balcı’nın annesi yazdı. Albüm genel olarak Karadeniz yöresine ait anonim türkü ile horon melodilerinden ve Selçuk Balcı’nın kendi bestelerinden oluştu.

Selçuk Balcı, bugüne kadarki çıkardığı kişisel albümünün dışında birkaç film ve dizinin de müziklerini yaptı. Bizum Hoca, Moskova’nın Şifresi: Temel ve Benim İçin Üzülme gibi yapımlara kendi bestelerinden birkaç parça verdi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.