Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Beşiktaş’ı Ç.Rizespor’un elinden Karaman aldı

 Hikmet hoca Beşiktaş dersini iyi çalışmış, bu çalışmayı, ilk yarını sahaya verebilmiş.
 Oyunun ilk yarısı çok çekişmeli ve seyir zevki çok iyiydi, ancak ikinci yarıda tam tersi oldu.
 Oyuna iyi başlayan bir topu direkten dönen bir golü de verilmeyen Ç.Rizespor takımının.
İlk yarı sahada iyi mücadele etti rakibe alan bırakmadı. Ç.Rizespor ilk yarı takım oyunu oynadı ayağa oynadı aldığı topları dikine kullandı. Beşiktaş takımını ilk yarı buyunca ecel terleri döktürdü.
Ç.Rizespor inanılmaz oynuyordu seyredenlerin ağzı acık kalmıştı. Ç.Rizespor çok iyi alan daralmış aldığı toplarla çok iyi hücuma çıkıyordu.
İlk yarı rüyada gibiydi, tam Ç.Rizespor takım oldu takım oyunu oynuyor derken.  İkinci yarı sahneye Hikmet hoca çıkıyor, takım doksan derece değişiyor.
İkinci yarıda Hikmet hocanın akıl almaz pozisyon değişikleri ve oyuncu değişikleriyle. Adeta Beşiktaş’ı, Ç.Rizespor un elinden aldı.
Bir hoca kendi takımını nasıl yakar işte örneği.
İkinci yarıya Yalçın’ı sağbeke alıp Koray’ı orta sahaya alması, Ç.Rizespor takımının defansın önündeki göbeği açmış oldu.
Beşiktaş futbolcular Ç.Rize defansından donen topları almakta zorlanıyordu Ç.Rize defansının önünde top kullanamıyordu şut çekemiyordu.
 Mevkisi on libero olan Yalcın  bu topları karşılıyor, adeta Beşiktaş hücumunun önünde kale gibiydi,  Ç.Rize defansında stoperlere  yardım da bulunuyordu.
Hikmet hoca Yalçın’la, Koray’a yer değişince Koray on libero değil yerini unutuyordu ve o alan boş kalıyordu. 
Neticede Koray adamını kaçırıyordu ağır kalınca fauller yaparak rakibini durduruyordu.
Koray’ın yaptığı sayısızca kontrolsüz hareketler Ç.Rizespor takımını tedirgin ediyor Yalcının yeri dolmuyordu ve Ç.Rizespor un oyundan düşmeye başlamıştı,Koray’ın kontrolsüz hareketlerinden birinde  defans seyredince donen topla gol oldu.
Koray orta sahada her zaman olduğu gibi etkisiz kaldığı ortada nedense Hikmet hoca her maç koraya israf ediyor. 
 Bunun yanında Makiadi orta sahada yalnız kaldı rakipten baskı yeni . Makiadi yükünü azaltacak kimse kalmayınca ,Beşiktaş orta saha üstünlüğü ele aldı.Yalcın’ın sağbeke alınması, Yalcın sağbekte her zamanki gibi bir kaç maç denenmesine rağmen faydalı olamadı.
Bu durunda Hikmet hoca oyuna hamle yapması gerekiyordu. Yalcını alıp Orhan’ı oyuna aldı.
Nitekim Koray’ı de fark edip oyundan alırken, oyuna aldığı futbolcuya bakarımsınız arkadaşlar İsmail, İsmail’i sol öne alıp Murat’ı Makiadi  yanına orta göbeğine çekti.
Böyle bir şey olabilir mi orta saha Beşiktaş’a teslim oyuna aldığın İsmail, kulübende Sylvestre dururken böyle bir değişiklik akıl almaz bir değişiklikti.
İsmail değişikliği sana ne verebilir oyuna aldığınız futbolcu oyundan çıkardığınızdan biraz oyun olarak en azından bir adım önde olması gerekmez mı ,böyle bir maçta İsmail güven kazınsın diye mı oyuna alınır amaç ne arkadaşlar.
Ve sıkı durun bir değişiklik daha maçı bıraktım cıktım arkadaşlar ya bu kadarı da olmaz ya Hikmet hoca resmen darma dağın. Oyundan Ahmet acıkıyor, oyuna Sercan alınıyor kulübede başka futbolcumu yok inanılmaz bir değişiklik.
Arkadaşlar Hikmet hoca gerçekten Türk futbolunda ilk beşe girecek hocalardan bir ancak oyunu okuyuşu bana göre sıfır.
Bu takımı doksan dakika mücadele etme kondisyonu vermişsin ayağa kafa vuracak hırsta sahada savaşan aldığı her topu dikine oynayan devamlı rakip kaleyi düşünen bir takım haline getiriyorsun.
Her maç da denediğiniz ancak bir turlu başarılı olamadığınız pozisyon değişikleri bir turlu başarılı olmadığı halde, yene de bu pozisyon değişiklerinde ısrar etmekte manidar.
Sahada kendin taşıyamayan forumsuz bir futbolcuya kaç maçtır şans vermesi ilginç.
Yapılan yetersiz transferlerin sonucu da hocanın elini kolunu bağlıyor, burada arayışlar içindesiniz eliniz ki malzemeden eksikleri tamamlamak istiyorsunuz .ancak  tutmayan mayaya da ısrar etmenin bir mantığı yok, elindeki malzemeyi iyi kullanmak da olmalı.
Yeni transferlere şans verilmeli en az İsmail ve Sercan kadar. .
Oyun içinde yaptığın hatalarla maçı rakibe verdiğinizde insan üzülüyor bu kadar emeğe .yazıktır günahtır, bu takımı bu hale getir ve sonrada kendi ellerinizle rakibe teslim et.
Haftalardır Ç.Rizespor un iyi olmadığını yazıyoruz Ç.Rizespor bu haliyle önemli bir düşüşün olacağını belirmiştik.. 
Baktığımızda Beşiktaş maçında ilk yarı ,farklı bir Ç.Rizespor takımı, takım oyunu oynamaya başlamış.. Yapılan yetersiz transferlere rağmen, bu takımı derleyip toparlayan Hikmet hoca buradan baktığımızda kutlamak lazım. 
Bir taraftan da Hikmet hocanın kendine bir dur demesi lazım yoksa olmadık hatalarla Ç.Rizespor hak etmeği sıralamaya düşebilir.
Haftaya çok önemli bir Akhisar maçı var bu maçta uç puanın Ç.Rizespor un olacağına inanıyorum.
 Ancak. Türbinler dolmalı bu sene Ç.Rizespor un başarısının yarısı kadar taraftar başarılı olamamış,  türbinlerde bunu da belirtmek lazım.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar