Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç,Rizespor rakiplerinden çok kendi teknik direktörüyle mücadele ediyor

 Trabzonspor müsabakasında havaların çarpması dolayısıyla hasta idik, yazımızı yazamadık.
Alanyaspor müsabakasına baktığımızda maç öncesi fark yiyeceğimizi düşünenlerdendim.
Müsabakaya baktığımızda İsmail hocanın her zamanki gibi ilk on bir de yanlışlar, oyuncu değişikliklerinde yanlışlar, oyun sistemi adeta felaket takımın ne oynadığı belli değil, İlginçtir bunlara seyirci kalan bir yönetim görüyoruz.
 
Müsabakaya İsmail hoca bir uç beş iki dizilişinde başladı aslında doğru bir düşünce ancak taşlar yanlış olunca doğru tamamlanamıyor.
 
Ç,Rizespor müsabakada üç yedi düzeninde oynayan kendi sahasında gömülen bir Ç.Rizespor seyrettik sahaya çıkan kadroya bakın oynanan oyun, oyun sistemi tamamen tersi.
Oysa bir uç beş iki oynadığında oyunu orta sahada karşılayıp rakip sahaya dikene giden sağlı sollu ataklar yapan rakip kalayı şut yağmuruna tutan kenarlardan ortalar yapan bir oyun olmalı.
Baktığımızda Ç.Rizespor kendi yarı sahasında kapanıyor hücum oyuncuları da orta sahaya geliyor orta saha defansa gömülüyor rakip rahat, rahat pas yapım gol atıyor yanı oyun sistemi Ç,Rizespor takımı kendi kendine baskı yedirtiyor.
 
Düşünsenize boks maçına çıkıyorsunuz devamlı savunma yapıyorsunuz devamlı yumruk yiyorsunuz rakibe hiç yumruk atmıyorsunuz bu düşüncenin sonu ne olur nakavt.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Trabzonspor müsabakasın da bir uç beş iki düşüncesiyle oyuna başlamış olan İsmail hoca, yaptığı yanlış oyuncu değişikleriyle müsabakayı kaybetti.
 Aslında oyuna doğru başladı çok zekice bir düşünce idi ama sonunu getiremedi, ileri uç de bir değişiklik yapsaydı maçı alırdı, iki yanlış oyuncu değiştirdi yorgun ayakta duramayan Trabzonspor’a mağlup oldu.
 
 Mesela bunların çok örneklerini İsmail hocanın tekrarladığını görüyoruz, oyunu okuyamıyor oyuncuları hala tanıyamamış durumda bunu göremeyen ancak maçları seyretmeyenler olur.
Baktığımızda kamuoyunun bir kısmı kadronun yetersiz olduğunu düşünüyor ben buna katılmıyorum.
 
 Bu kadro o kadar kotu değil burada hoca kotu, kaç haftadır takımda on bir tane doğru oyucuyu  bir araya getirmeyen bir hoca var,.Doğru kadro sahaya sürülsün buna bir kaç maç ısrar edilsin o zaman kadronun yeterlimi yetersiz mi olduğu ortaya cıkar.
 
Belki yeni alınan santrafor çok iyi değil ancak yeni bir ülkeye gelmiş iyi ve ya kotu bu oyuncuyu kazanmak lazım elinde tek santrafor var buna ısrar etmen lazım oynatman lazım basına çıkıp oyuncunu eleştirmen oyuncunun kıymasını bozar.
 
 Takım gol pozisyonuna giremiyor santraforu eleştiriyorsun oynat gol pozisyonu gırsın atamasın o zaman konuşalım, Vedat Ç,Rizespor’a geldiğinde nasıldı oynatıldı ısrar edildi ne hale geldi.
Baktığımızda dünyada gelişmiş futbolda oyunu önde karşılayıp önde oynaman gerekir geriye yaslanıp başarılı olamazsın rakiplere avantaj verir her maç kaybeder fark yersin.
Sahanın uçuncu bölgesinde rakip oyunculara alan savunması yapmalısın rakibi kendi yarı sahanda beklemekle olmaz,rakip kendi yarı sahasından çıkamayacak bu iş matematik işine dondu İsmail hoca .
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı bitirilmiş durumda futbolcuların hocaya güveni yok, devamlı oyuncuları eksikliğinden bahsedip topu yetersiz oyuncu alındı diye yönetime atan bir teknik direktör var ağlıyor sızlıyor kendini savunuyor.
 
Oysa oyuncularını savunup bu takımın sorumlusu benim bütün sorumluğu üzerime alıyorum burada hata varsa bendedir diyip daha iyi çalışıp daha iyi olacağız eksiklerimizi gidereceğiz diyemiyor, artık yeter bu kafayla nereye kadar.
 
Bir teknik direktör elindeki kadroyu iyi kullanır takım başarılı olamaz tamamda, İsmail hoca elindeki malzemeyi doğru kullanamıyor ısrar etmenin ne anlamı var arkadaşlar, bir teknik direktör bu kadar mı olur ya yazıktır günahtır.
 
Baktığımızda Alanya müsabakada tamam maça bir üç beş iki dizilişiyle cıktın, ya arkadaş oyunda aksayan Abdullah’ı göremiyor musun oyunda aksayan Sasse’yı göremiyor musun oyunda aksayan Orhan’ı göremiyor musun en azından orta sahada hamlelerini yap olmazsa olmadı dersin.
 
 Yanı sen takımında aksayan yerleri göremiyorsun Abdullah gibi forumsuz bir oyuncuyu doksan dakika oyuna tutuyorsun, olmadık oyuncu değişikleri yapıyorsun yönetim de dut yemiş bülbül gibi seni seyrediyor yazık ya vallahı yazık Hasan başkana şaşırdım vallahı şoktayım ne bekliyor anlamdım.
 
Ç,Rizespor rakiplerinden çok kendi teknik direktörüyle mücadele ediyor, oyuncularda bunların farkında artık oyuncular müsabakaları bırakmış resmen hocaya takılıp kalmışlar acı bir gerçek.
Baktığımızda Alanyaspor müsabakasında ikinci yarıya İsmail hoca taktık değişikliğine gitti defanstan oyuncu alıp orta saha oyuncu aldı, dört altı düzeninde oynadı oyunda santrafor yok arkadaşlar inanılır gibi değil.
 
İsmail hocanın yaptığı yanlışlardan dolayı oyuncularda futbola kusmuş durumda ,takımda ayakta kalan oyunda varını yoğunu ortaya koyan başta Boldrin adeta tek başına oynadı, Diomande ve  Samudio, diğer oyuncular ayakta duramıyor bu takım nasıl çalışıyor neler oluyor oyuncuların vücut dilleri dahi hocanın gitmesi gerektiğini bas bas bağırıyor.
 
Oyuna bir uç beş iki başlıyorsun ancak santrafor kim oynuyor belli değil, hücuma kalkıyorsun santrafor bölgesine oynattığın oyuncu ya orta sahaya kalmış yada kanada kalmış, yanı akıl almaz durumlar yaşanıyor.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda  hadi bu sistemle oynadın bu kadar kalabalık orta saha yapmışsın oyunu en azından orta sahaya tut hücumda oyuncularına boş alan yap iyi toplar at ,dolmuşsun kendi yarı sahanda yana geriye pas yapıyorsun .
 
Sonrada çıkıp diyorsun ki bizim dekimin pas üstünlüğü var yaptığın baslar hangi bölgelerde bir tane dikine pas yapabiliyor musun yok .
 
Orta sahada Diomande’yı oynatarak doğru bir iş yaptın yanında oynattığın oyuncu Abdullah çok ağır topu oyuna sokmakta top kullanmakta zayıf bir oyuncu,aslında Abdullah’ın yerinde daha seri daha çalışkan topla oynayabilen oyuncu oynatmak gerekirdi,mesela bu Kağan, olabilirdi.
Oyunun sonlarında Kağan’ı oyuna aldın çocuk takır, takır top oynuyor Kağan ümit milli takıma oynuyor forumda bir oyuncu oynatmıyorsun, hadi oynattın oynattığın oyuncular maç esnasında aksayınca oyundan alamıyorsun.
 
Kenarda çaresiz sefil korkak bir görüntü veriyorsun oyuna hamlaların sıfır ya arkadaşlar bir hoca takımda doğruları yapar elindeki kadroyu kullanır yetersiz kadro olur sabredersin.
 Arkadaşlar bu hocanın neyine sabredeceksin Allah aşkına ömrümüzü futbola verdik, bunu bütün kamuoyu görüyor olmaz olmuyor beklemenin anlamı ne,neden gönderilmiyor yanı Ankaragücü maçında illa seyirci kotu sözler mi söylesin .. 
 
Tamam İsmail hocayı seviyoruz da arkadaşlar başarırsız olacaksan babanın oğlu olsa ne fayda bırakıp gideceksin başka çaremi var Ç,Rizespor’u heba edemeyız...
 
Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman Ç,Rizespor takımında teknik direktörün varlığı yok gibi bir görüntü var, yanı kenarda İsmail hoca kendini oyuncular hissettirip gerekenleri veremiyor görüntü darma dağın..
 
Ç,Rizespor’un gidişi İsmail hoca ile uçurum başka yol yok yolun sonu uçurum arkadaşlar..
Maçların özetlerini seyredemiyoruz İsmail hoca resmen korku filimi seyrettiriyor Ç,Rizespor taraftarına.
 
Ç,Rizespor maça çıkıyor taraftar hesap ediyor kaç tane gol yiyeceğiz taraftarın psikolojisi bozuldu ya yeter artık 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar