1. Hemşirelik Sempozyumu Yapıldı

1. Hemşirelik Sempozyumu Yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü, Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği organizesinde 1. Hemşirelik Sempozyumu düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumda günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Ayşe Gümüşler BAŞARAN, hemşirelerin, insan hayatı söz konusu olduğunda tüm olumsuzluklara, maddi ve manevi zorluklara rağmen meslek etiğinden ödün vermeksizin, özveri, sabır ve sorumluluk duygusuyla, bireysel ve toplumsal beklentilere cevap veren kişiler olduğunu söyledi. Hemşireliğin temel değerlerini de sıraladığı konuşmasında Öğr. Gör BAŞARAN, hemşirelik mesleğinin bir üyesi olmanın gururunu yaşadığını belirterek tüm meslektaşlarının ve öğrencilerinin hemşireler haftasını kutladı.

Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ ise; hemşireleri vatandaşa hizmet konusunda isimsiz kahramanlar olarak niteledi. Son on yılda ülkemizde tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi ilerlemelerin yaşandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ: “Biz sağlık çalışanları, hemşirelerimize çok şey borçluyuz. Hastanede hekimin yüzünü güldüren de, hastanın yüzünü güldüren de, sistemin sıkıntılarını göğüsleyen de hemşirelerdir.” dedi. İlki gerçekleştirilen hemşirelik sempozyumunda belirlenen konuların çok yerinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, meslekle ilgili yaşanan sıkıntıların çözümünde sisteme büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti. Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, konuşmasının son bölümünde, tüm hemşirelerin bu özel gününü kutladı, organizasyonda emeği geçen herkese de teşekkür etti.


Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Feray GÖKDOĞAN "Hemşirelikte Tükenmişlik Sendromu", Prof. Dr. Elçin YOLDAŞCAN "Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet", Yrd. Doç. Dr. Nezih VAROL "Hemşirelikte Yasal Sorumluluklar", Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK "Tıp Dilinde Mizah" konularında katılımcılara sunum yaptılar.

Sempozyum sonunda konuşmacılara, destek ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.


İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma, Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp ARSLANKÖYLÜ, Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA, Üniversite Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa TEPE, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik ÖZŞAHİN, Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak SÜNBÜL, Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet YILDIRIM, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent TÜMKAYA, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.