18 Yaş Altının Yeni Adresi Rize Devlet Hastanesi

18 Yaş Altının Yeni Adresi Rize Devlet Hastanesi

Rize'de birleştirilen çocuk ve yeni doğan yoğun bakım servisleri pazartesi gününden itibaren Rize Devlet Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk ve yeni doğan yoğun bakım servisinin Rize Devlet Hastanesine taşınması ile yatak kapasitemiz artırarak bu anlamda da il dışı sevklerin önüne geçtik" dedi.

Dr. Sünbül, yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk servisi 16 yatakla, yeni doğan yoğun bakım 9 yatakla hizmet verilmekte idi. Bu şartlarda Rize ilimiz için en büyük sıkıntımız çocuk yoğun bakımında ve servislerimizde yer olmadığı için bu hastalarımız il dışına sevk etmek durumda kalıyorduk. Buna çözüm olarak şuan içinde bulunduğumuz Rize Devlet Hastanesinde fiziki şartları daha iyi ve elverişli olduğunu gördük. Burada 59 yataklı çocuk servisimiz bulunmakta. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çocuk servisini buraya taşıyarak, il dışına sevkleri azaltmayı amaçlıyoruz. Şu anda Rize Devlet Hastanesinin 1. katında bu servisimiz 59 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Bu kapasiteyi gerekirse niteliğini bozmadan 25 yatak daha arttırabilme imkanımız var. Aynı zamanda Rize Devlet Hastanesi'nde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çocuk polikliniği de hizmet verebilmektedir. Böylece çocuk hastalıkları bakımından kapasitemizi arttırmış olduk. İlimize gelecek olan yeni uzman hekimlerimizle de bunu desteklemiş olacağız. Bunun yanında çocuk uzmanlarımız bu hastanemizde olduğu için çocuk acillerimizde bu hastanemizde yapılmaya başlandı. Bu hizmet, mesai saatleri dışında akşam 20.00'a kadar poliklinik hizmeti veriliyor. Şuanda sistemimiz yavaş yavaş oturuyor. Fakat günübirlik karşılaştığımız sorunlarımızı da anında çözebiliyoruz. Bu hizmeti yaparken her iki hastanemizin yöneticileri, çocuk sağlığı uzmanlarımızın bize vermiş olduğu destek bu işe inanmamızı ve bu iki hastanemizi birleştirmemizi sağlamıştır" dedi.

Sünbül, açıklamasında; mevcut serviste şu anda 44 hasta yatmakta olduğunu, bu birleşme ile mevcut kapasiteyi doğru kullanabileceklerini gördüklerini ifade ederek, "Yeni doğan yoğun bakım açısından baktığımızda da diğer hastanemizde 9 yataklı 1. seviye yoğun bakım hizmeti veriyorduk. Bu hastanemizde şuanda 15 yataklı yeni doğan yeni bakım ünitemiz var. Rize Devlet Hastanemizde 3. basamak  en üst seviye yoğun bakım hizmeti verecek kapasitemiz mevcuttur. Bu hastanemizde yine bu hizmeti arttırabilme imkanımızda bulunuyor. Şuanda iki hastanemizin de yeni doğan yoğun bakımını da birleştirmiş olduk. 15 - 16 yeni doğan bakım küvözi ile birlikte hizmet vermeye başladık. Bu anda il dışı sevklerimizin azalacağını umut ediyoruz" diye konuştu.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.