2013 Çay Destekleme Paraları Ne Zaman Ödenecek

2013 Çay Destekleme Paraları Ne Zaman Ödenecek

Bakan Eker, çay prim ödeme tarihini açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2013 yaş çay destekleme bedellerinin ödeneceği tarihi açıkladı.
 
Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulunu kabul eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, önemli açıklamalarda bulundu.
 
İmdat Sütlüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Rahmi Üstün, Mehmet Erdoğan, Bahattin Bozkurt, Resul Okumuş, Nevzat Paliç, İsmail Albayrak, Dilaver Demir ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın katılımıyla oluşan heyeti kabul eden Bakan Eker, Türk çayının kalitesinin arttırılması, konseyin kendi ayakları üzerinde durması için çay sektörünün destek vermesinin gerekliliğine vurgu yaparak, “Bakanlığımıza çayın problemleri ile ilgili öneriler sunulsun. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çaya destek vermeye devam edeceğiz. 2012 yılı çay destekleme primlerinin de önümüzdeki hafta sonuna kadar üretici hesaplarına aktarılacak” dedi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da kabul ettiği heyet, burada çayla ilgili yaşanan sorunları dile getirdi. Bakan Yazıcı’ya, çay ihracatının artırılması adına Rusya çay pazarına girme çabalarından bahseden heyet, ayrıca çay ithalatında fon uygulaması, ihracatta devlet desteği, gümrük kapılarında free shoplarda çay tanıtım stantlarının kurulması yönündeki taleplerini dile getirdiler.
 
Bakan Yazıcı, özellikle Rusya çay pazarına girilmesi konusundaki iradeyi desteklediğini belirterek, bu konuda bakanlık olarak da her türlü desteği vereceklerini ayrıca free shoplardaki çay tanıtım konusunda gerekli talimatları vereceğini ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.