210 BİN ÜRETCİNİN HAKKI OLAN “ TABAN FİYAT ”  ÇAY KANUNA KONULMALI

210 BİN ÜRETCİNİN HAKKI OLAN “ TABAN FİYAT ” ÇAY KANUNA KONULMALI

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA, Çay Kanunu ile ilgili basınla bir araya gelerek Canlı Yayın Programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan USTA; Cumhurittifakı olarak tüm beklentileri karşılayacak bize yakışan Çay Kanunu Teklifini birlikte istişare edip bütünü ile revize edilmeli. Meclise Sunulan Çay Kanunu Tasarısının Başta Sayın Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ'nin girişimleri ve açıklaması ile komisyonda ertelenip 5. Maddesinin içeriğinde değişikliğe gidilecek olmasını olumlu karşılıyoruz. İlave Maddeler ve diğer maddelerdede revize edilip birlikte güncellenmesinden  yanayız. Tasarıda olmazsa olmazımız Taban Fiyatın konulması. Yaş çay Taban Fiyatının  Çay Konseyi değilde İlgili Bakanlıkça belirlenip  Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmasını. ÇAYKUR'un yasa ile güvence altına alınarak, Çayın Ülkemizde Tek Patronu ve en üst kurulu olarak görevlendirilmesini. 210 bin Çay Üreticisinin Hakkı Olan Promosyon desteklerinin verilmesi, Kaçak Çayla Daha etkin ve caydırıcı ceza maddelerinin yasaya konulmasını. Destekleme tutarının yasa ile her yıl düzenli olarak artışının sağlanmasını. Çay sökümünü ile ilgili cezayi yaptırımların düzenlenmesi, gibi önemli konuları dile getirdi. 

Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir USTA tasarının hazirlanmasinda gerekli istişarelerin yapılmadığını ve kamu oyu ile gizli tutulmasindan dolayı bu gün bu sorunlar yaşandığını, RTE üniversitemizin 38 maddelik bir çay kanunu tasarısı hazırladığını ve içerisinde Taban Fiyatın konulmasına rağmen bu maddelerin değiştirildiğini dile getirdi. Özel sektörün kontrolünde olan  Çay Konseyinin önceki yıllarda sektörün hiçbir sorununa çare olmadığını ve 5. Madde deki görevi hak etmediğini ifade etti.

Önemli konulara değinen Başkan USTA, Biz Cumhurittifakına tepki doğuracak, Sayın Cumhurbaşkanımızı 2023 seçimlerinde memleketi Rize'de  zora sokacak bu tasarıyı tekrar ele alıp düzenlenmesinden yanayız. Cumhurittifakının üç sac ayağı olan AK Parti, MHP ve BBP olarak bir araya gelmeliyiz davetinde bulundu.  Sayın Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ'nin her konuda olduğu gibi, tarımda da Çay üreticimize tam destek verdiğini, Rize Programlarinda Taban Fiyat, Promosyon, Destekleme, Budama, Çaykur, Gübre Desteği ve Çay Kanunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunduğunu üreticinin sesi olduğunu ve adeta,
Dara kalınca Rize'li Üretici  
İmdadına yetişir Sayın DESTİCİ
Sözleri ile teşekkür ettiklerini ifade etti.

ÇAYKUR'a tam destek verdiklerini. Yasa ile korunmasını, İkinci sürgünde kotanın 550 kg değilde daha  yüksek tutularak Özel sektörün düşük fiyatta çay alımının önüne geçilmesini,  kurumunda 1. Sürgün kaybının telafi edilmesi gerektiğini, bir de ÇAYKUR'unda insiyatif alıp gerekli durumlarda Özel sektör gibi Taban Fiyatında üzerinden Fiyat vererek çay alımında önünün açarak, sektörü Üreticinin lehine disipline edebileceğini ifade etti.

Son olarak Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA,  Basın Mensuplarının sorularınıda canli yayında yanıtlayarak, BBP olarak Cumhurittifaki Hassasiyetlerini, Parti çizgi ve Duruşunu, 30 yıllık siyasi hayatımızda asla oy hesabı yapmadıklarını, daima Devletimizin ve Milletimizin sevdası ile yaşadıklarını dile getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.