'4. Hamsi ve Horon Festivali'

'4. Hamsi ve Horon Festivali'

Esenler Belediyesi, “4. Hamsi ve Horon Festivali” kapsamında 20 metre uzunluğundaki mangalda 5 ton hamsi pişirecek ve bunları vatandaşlara ikram edecek.

İlçede Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla, Esenler Belediyesi ile Rizeliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlendiği “4. Hamsi ve Horon Festivali”, Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşecek. İsteyen herkesin katılabileceği festivalde, 20 metre uzunluğundaki mangalda pişirilecek 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edilecek. Yöresel sanatçıların müzik ziyafeti eşliğinde horon çekilecek etkinlikte, Karadeniz Halk Oyunları ekipleri de gösteri sunacak. Festival alanında, yöresel yemeklerin tanıtımları yapılacak ve tarifleri verilecek.
Festivale İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, bazı İstanbul ve Rize milletvekilleri, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al ile spor, sanat, siyaset, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.