53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 30 Ağustos zafer bayramının kolay kazanılmadığını söyledi

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 30 Ağustos zafer bayramının kolay kazanılmadığını söyledi

Bizler tarihin askerleriyiz..

Asırlardır çeşitli medeniyetleri zaferle kuran Türk ulusunun en büyük zaferlerinden biri 30 Ağustos olduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak “ Bir ulus tarihi ile övünmesini bilmelidir, Dünya da benzeri olmayan bir tarihe sahibiz” dedi.
  
Bir ulusun yok olmaktan var olmaya giden yolunun 30 Ağustos zafer bayramı olduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği başkanı başka bir ulusun böylesine başarıyı yakalayamadığını söyledi.


     53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak yaptığı açıklamada “Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. Düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruzu başlattı. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, muharebeyi yönetmek üzere Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ile Afyon Kocatepe'ye geçti.
26 Ağustos'ta 04.30'da başlayan taarruzda Türk askeri birkaç saatte süngü hücumu yaparak Tınaztepe'yi kontrol altına aldı. Ardından Belentepe ve Kalecik Sivrisi düşman işgalinden kurtarıldı.


İlk gün 1. Ordu birlikleri Büyük Kaleciktepe'den Çiğiltepe'ye kadar 15 kilometrelik bir bölgede birinci hat mevzilerini ele geçirdi. 27 Ağustos Pazar günü Afyonkarahisar, 8. Tümen tarafından kurtarıldı. 28 ve 29 Ağustos'ta da devam eden muharebede düşmanın 5. tümeni etkisiz kılındı.


29 Ağustos gecesi durum değerlendirmesi yapan komutanlar, hemen harekete geçilip taarruzun kısa sürede sonuçlandırılmasını kararlaştırdı ve planın 30 Ağustos'ta aksamadan uygulanması için önlemler alındı” dedi.


     Bayrak açıklamasında “Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı en önemli zaferin arifesinde, 30 Ağustos sabahında Zafertepe Çalköy'de birliklere taarruz emrini verdi. Onun bizzat yönettiği Dumlupınar'daki meydan muharebesinde kahraman Mehmetçik, Yunan birliklerini Allıören, Keçiler, Kızıltaş Deresi yolunun iki yanında tamamen sarıp imha etti. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos'ta zaferle noktalandı. Böylesine zaferlerle dolu tarihi savaş meydanlarına geçen, yokluktan bile küllerinden doğan başka bir ulus yoktur” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.