53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Cumhuriyetin kuruluşunun 98 yıl mesajı yayınladı.

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Cumhuriyetin kuruluşunun 98 yıl mesajı yayınladı.

CUMHURİYET BİZİM DEĞERİMİZ

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Cumhuriyetin kuruluşunun 98 yılı nedeniyle yayınladığı mesajında “ Dünya devletlerine karşı verilen mücadele sonrasında zor şartlar altında kurulan Cumhuriyeti yaşatmak biz ve gelecek nesillerin görevidir” dedi.
       
Cumhuriyetin kuruluşunun 98 inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Türk gençliğinin Cumhuriyeti il ele bet yaşatması gerektiğini belirtti.

      Bayrak açıklamasında "Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz" dedi.
      Birliğimizi bozmamalıyız
Bayrak açıklamasında “Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, 1 Dünya savaşından yorgun ve bitkin çıkan Türk ulusuna liderlik eden Mustafa Kemal ve Arkadaşlarının ülkemize armağan ettiği ve Türk ulusunun il el ebet yaşatması gereken Cumhuriyete biz ve gelecek nesillerimiz sahip çıkmalıdır” dedi.
       Özümüzde var
Mustafa Bayrak açıklamasında “Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, değerli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.