53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak; TARİH BİZE DERS OLMALI

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak; TARİH BİZE DERS OLMALI

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 102 yılının kutlandığı kurtuluş mücadelesinin ilk adımını kutladığını söyledi.

TARİH BİZE DERS OLMALI
53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak 102 inci yılının kutlandığı kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olan Samsun da başlayan mücadelenin ülkenin geleceğine yön verdiğini söyledi.

Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle Atatürk ün Samsun a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin ülkenin geleceğine yön veren bir tarih olduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı gençlik bayramını kutladı.


     Pandemi nedeniyle buruk olarak kutlanan resmi ve dini bayramların ülkede birçok eksikliği ortaya çıkardığını belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak “ Bugün 102 inci yılını kutladığımız Gençlik ve spor bayramı tarihimizin ve Cumhuriyetimizin kuruluş temellerinin atıldığı bir tarihtir, Samsun da atılan ilk adım ile ülkemizin geleceği yönlendirilmiş, savaşlardan ve bağımsızlığın ilk adımının atılması ile ülkemizin geleceğine yön verilmiştir. Samsun da başlayan meşale ülkemizin dört bir yanında yanmış ve ardından Cumhuriyetimizin kuruluşuna ilk adım atılmıştır” dedi.


   Bayrak açıklamasında “ Zor bir coğrafya içinde bulunan ülkemiz tarihte verdiği mücadeleler ile ülke olma hakkını kazanmıştır, bu ülkenin insanları kurtuluş mücadelesinde çok bedeller ödemiştir, ulu önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği mücadele sonucunda 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun da atılan ilk adım ile birlikte ülkemiz yeni bir geleceğe adım atmıştır, geleceğimize yön veren siyasetçilerimizin zaman zaman yaptığı hatalar ülkemizi darbeler ile geri itmiş ve diş güçlerin destekleri ile ülkemizin başına terör belası yüklenmiştir.

Ülke olarak ve bu topraklarda yaşayan insanlar olarak ödediğimiz bedeller ile birlikte yeni ufuklara doğru adımlar atmak zorundayız, ülkemizi dünya devletleri arasında çıkartma zorunluluğumuz vardır. İç çekişmeler ve diş mihraklara karşı ülke gençliği olarak ve bu ülkede yaşayan insanlar olarak dikkatli olma zorundayız” dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.