AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI RİZE'DE , YABANCLAR RİZE'Yİ ÇOK SEVMİŞE BENZİYOR

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI RİZE'DE , YABANCLAR RİZE'Yİ ÇOK SEVMİŞE BENZİYOR

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut'tan Vali Vekili Duman’a Ziyaret

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut beraberindeki heyetle birlikte Vali Vekili Ömer Faruk Duman’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ve karşılıklı hediye takdiminin ardından yapılan görüşmede Vali Vekili Duman, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut’un Rize ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, var olan ilişkilerin bu tür ziyaretler ile daha da gelişeceğini ifade etti.

arvupa-1.jpg

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuğuyla bir süre sohbet eden Vali Vekili Duman, kentin tarihi ve kültürel dokusu, coğrafi yapısı, ekonomisi ve birçok konuyu AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut ile paylaştı.

Doğası ile kendine hayran bırakan, çay ve yağmurun başkenti Rize’de bulunmaktan memnuniyetini ifade eden Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı Vali Vekili Duman’a teşekkür etti.

arvupa-12.jpg

Ziyaret gerçekleştirilen çeşitli değerlendirilmelerin ardından son buldu.

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Vekili Ömer Faruk Duman’a, Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç eşlik etti.

 

Ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i zitaret eden , Avrupa Birliği Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer- Landrut ve IPA projesi yetkililerini makamında kabul etti.
Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapımı bugün saat 14.30 da İslampaşa Mahallesi’nde mevcut ön-arıtma tesisi alanında gerçekleştirilecek,  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II. dönemi Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı için Rize’de bulunan Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer- Landrut ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Metin, ilimizde gerçekleştirilecek olan çevre dostu böyle bir projeye vesile oldukları için teşekkür etti.

rize-belediye-1.jpg
Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, ziyarette burada bulunmaktan ve birlikte çalışmasını yürüttüğümüz Atık su tesisi kanalizasyon sisteminin temel atma törenini gerçekleştirmekten memnuniyet duyacağını  ifade etti.

rize-belediye-12.jpg
Ziyaret, Başkan Metin’in Büyükelçi Landrut a ismi yazılı Çaykur Rizespor forma takdimi  ile sona erdi.  Belediye Başkanı Rahmi Metin, ziyaret sonrası heyete ; Rize merkez tarihi çarşısı ve bakırcılar sokağında Rize bezi , Rize Simidi, kaşar ve kavurma tadımı yaptırdı. Şehir turunun ardından ziraat çay bahçesi gezildi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.