Abdulkadir USTA; ASGARİ ÜCRET TAMAM, SIRA EMEKLİYE, MEMURA VE ÇİFÇİYE

Abdulkadir USTA; ASGARİ ÜCRET TAMAM, SIRA EMEKLİYE, MEMURA VE ÇİFÇİYE

BBP Genel Başkanımız Sn. Mustafa Destici Asgari Ücretin minumum 4.250 TL ile 4.500 TL seviyesinde olmasını ve İşverene getireceği ilave yükünde karşılanması gerektiğini söylemişti.

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir USTA yaptığı açıklamada ; 

Sn. Cumhurbaşkanımız artan gıda, Eflasyon oranları dikkate alınarak asgari ücreti  %50 artışla 4.250 TL ile  Sn. Genel Başkanımızın da tespit ettiği rakama getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. 

Evet tutar ve artış oranı memnun edici olsada, asıl bu ücretin alım gücünün 2022 yılı sonuna kadar  korunması ve arttırılması daha da önemli. Diğer taraftan döviz kurunu bahane ederek Ülkemizde tüm ürünlere gelen fahiş fiyat artışlarının  2021 yılının başına cekilmesi gerekmektedir. Sene başından sene sonuna kadar neredeyse fiyatlar %100 geçti.  Piyasalar  denetlenmeli, bunu yaparken, stokcu, fırsatçılara en ağır cezalar verilmeli.   Artı akaryakıt, elektirik ve doğal gaza da  gelen  zamlar da geri çekilmelidir.  Hükümetimiz daha cesur, daha kararlı ekonomik programlar ile   insiyatif almalidir. Bunun neticesinde Piyasalar hemen canlanır üretim artar, alım gücü artar, istihdam artar ve bolluk bereketle birlikte kurda düşmeye başlar. Kur ve Faizle mücadele  kararlılık, üretim ve güven ortamı ile sağlanmiş olur.  Önce Üretim, Üretim diyoruz, Üretmez isek tükeniriz.

Emekli, Memur kardeşlerimize de en az %50 zam yapılmalı ve en düşük emekli maaşı asgari ücretli seviyesine çıkartılmalıdır.  Burda ilk önce  gerçek Eflasyon ve kur farkından dolayi alım gücündeki düşüşün karşılanması lazim.  Yine çiftçimiz ve hayvancılık da desteklenmeli ve denetlenmelidir. Bir Ülkenin Refahını ve itibarının göstergesi  o ülkenin Emekli, Memur ve Asgari ücretlinin, çiftçisinin  alım gücü ile hayat satandarti gösterir.

BBP olarak Herdaim Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinde ve Sn. Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ'nin Başkanlığında daima bu Aziz Milletimizin Devlete uzanan eli ayağı gözü kulağıyiz.   Artık bu Azîz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin itibari için Emekli, Memur ve Asgari Ücretliye gerçek haklarını teslim edip, onları korumanın  zamanı geldi. Devletimiz bunu karşılayacak güçte ve kuvvettedir. Para var, kaynak var, güç var, acil olmayan tüm Alt yapı ve üst yapı yatırımları ile Kanal Projeleri 2023 yılı sonrasına ertelenerek, israftan ve şatafattan kaçarak, demire, betona, çimentoya değil, artık bu Azîz milletimize yatirim yapmanın sırası. BBP her daim İnsanı Yasatki Devlette yaşasın sözünün tecelli etmesini istiyoruz.

Gelin Bir Olalım Birlik Olalım, Hep Beraber Büyük Türkiye Olalım. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.