Aile Hekimliğinde Randevulu Dönem

Aile Hekimliğinde Randevulu Dönem

Aile Hekimliğinde Randevulu Sistem Başladı

Rize Halk Sağlığı Müdürü, Dr. Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, “Hastane Randevu Merkezi, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay erişmelerinin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir hizmettir” dedi.

Özşahin, “2011 yılında hastaneler için kullanılmaya başlanılan, Hastane Randevu Merkezi Uygulaması, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tüm Aile Hekimleri için de uygulamaya başlanmıştır. Vatandaşlar, 1 Temmuz’dan itibaren aile hekimlerinden randevularını telefonla Alo 182, internetten ‘www. hastanerandevu.gov.tr’ adresi ve mobil cihazlar üzerinden ‘Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması’ ile (akıllı telefonlara uygun program yüklendiği takdirde) alabileceklerdir” diye konuştu.

Aile Hekimliğinde yeni başlayan Hastane Randevu Merkezi Uygulamasında randevu alma zorunluluğu bulunmamakta diyen Özşahin, “özellikle Aile Sağlığı Merkezlerinde sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi, muayenelerin gün içine dengeli dağılması, vatandaşlarımızın sıra bekleyerek zaman harcamaması ve daha sakin, huzurlu ortamlarda sağlık hizmeti sunulması açısından randevu alınması uygun olacaktır. Ayrıca Hastane Randevu Merkezi Uygulamasında Aile Hekimliği’ne müracaat eden vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.