AK PARTİ GENEL MERKEZ'DEN RİZE’YE ÇIKARMA

AK PARTİ GENEL MERKEZ'DEN RİZE’YE ÇIKARMA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları ve AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları ve MKYK üyeleri ile birlikte Rize ‘de bir dizi program gerçekleştirdi.

Rize’de Temmuz ayında yaşanan sel ve heyelandan etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Rize ziyaretleri kapsamında AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret ederek burada bir Basın toplantısı gerçekleştiren  Numan Kurtulmuş’a Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı,Ömer İleri,Mustafa Şen, MKYK üyeleri Mücahit Birinci, Hikmet Ayar,Metin Külünk,Bayram Şenocak,Davut Coşkun Şiviloğlu,Melek Şimşek,Fethan Baykoç, Ahmet Büyükgümüş,Mustafa Canbey,İffet Polat, Seda Sarıbaş, Hasan Turan,Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak,Muhammed Avcı, İl Başkanı İshak Alim, İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle afet bölgelerinde inceleme yapmak, son durumu ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için Rize’ye geldiklerini, sonrasında Artvin’e geçeceklerini söyledi.

Kentte yaşanan sel ve heyelanda hayatını kaybeden 6 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Kurtulmuş, kayıp olan 2 kişinin de en kısa sürede bulunmasını temenni ettiklerini belirtti.

Kurtulmuş, Rize’de belki de yıl boyunca yağacak yağmurun 24 saat içerisinde yağdığını ifade ederek, hemen arkasından orman yangınları, onun arkasından da Batı Karadeniz’deki olağanüstü yüksek tahrip gücü olan bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını anımsattı.

ak-parti-1.jpg

Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk saniyesinden itibaren bütün bu gelişmelere müdahale ederek, ekipleri yönlendirerek, birebir, bugün dahi tüm çalışmaları yerinde takip ederek, vatandaşımızın karşılaşmış olduğu sıkıntıları gerçekten en kısa sürede atlatılması ve yaraların sarılması için de olağanüstü bir gayrette liderlik ortaya koydu, koymaya devam ediyor.” dedi.

– “Şimdi bundan sonra yıkılanın yerine daha iyisini, daha güçlüsünü yapmak var”

Küresel iklim değişiklikleri nedeniyle bu tür afetlerin daha fazla gündeme gelebileceğine dikkati çeken Kurtulmuş, “Bunun sonucu olarak çok daha fazla bu tür afetlerle karşılaşmamız muhtemeldir. Hem dayanışmamızı daha fazla arttıracağız hem devlet-millet olarak çok daha güçlü bir şekilde bu süreçlerin daha hafif atlatılması için mücadele edeceğiz hem de bütün bu afetlerden çıkarılan dersler sonucunda bundan sonraki süreçlerde gerçekten çok daha güçlü, çok daha başarılı olmanın gayreti içerisinde olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

ak-parti-12.jpg

Rize’de yaşanan afetin detaylarını da paylaşan Kurtulmuş, “Yaklaşık 340 milyon civarında belediyelerin ve merkezi hükümetin tespit ettiği bir ziyanla karşı karşıyayız. İlk andan itibaren Rize’de de hem herkese yardımların ulaştırılması, insanların selin önünden kurtulması, aynı zamanda yıkıntıların bir an evvel onarılması için bütün faaliyetlerimiz eksiksiz sürdürülüyor. Zararların tespiti, hasarların tespiti, bunlar gerçekleştirilmiş oldu. Şimdi bundan sonra yıkılanın yerine daha iyisini, daha güçlüsünü yapmak var.” ifadelerini kullandı.

“Bunu söyleyince bazılarının rahatsız olduğunu biliyorum ama bir kere daha söyleyeceğim, bu afet sonrası çalışmalarda gerçekten eksiksiz, kusursuz, önemli fedakarca çalışmalar sonucu büyük bir başarı ortaya konulmuştur. İnşallah afet olmasın ve böylesine büyük bir koordinasyon ihtiyacı da ortaya çıkmasın.” diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef şunu da not düşmek isterim; hem orman yangınları hem sel afetleri karşısında Türkçe’nin iki tane güzel deyimi aklımıza gelmiyor değil. Türkçede derler ya ‘Yangına körükle gitmeyin’. Bazılarının yangına körükle gittiğini, buradan siyaset devşirmek için gayret içerisinde olduğunu ne yazık ki gördük. Çok azınlık, çok marjinal bir gruptan bahsediyorum. Ayrıca ‘Selden kütük aşırmak ya da selden kütük almak’ da derler. Bazıları da selden kütük almaya çalıştı. Bunlara gerek yoktur. Türkiye’de herkes bu millet-devlet kaynaşmasına destek versin. Buradan siyaset çıkmaz, buradan siyaset yapılmamalıdır. Afetler siyaset alanı değildir, afetler birlik, beraberlik, dayanışma ve bütün noksanları, kusurları en kısa süre içerisinde sarma çabasını gerektirir.”dedi.

ak-parti-13.jpg

Toplantıdan sonra Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet Muradiye Beldesine geçti. 14 Temmuz’daki yağışta sel sularına kapılan ve yaklaşık bir ay süren arama-kurtarma çalışmalarına rağmen ulaşılamayan Batuhan Delihasan’ın annesi Ayşe ile baba Mehmet Delihasan’ı ziyaret ederek, aileye sabırlar diledi.

Ziyarette Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Daha sonra sel ve heyelandan en çok etkilenen bölgelerden Güneysu ilçesine geçen heyet, AK Parti İlçe Başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.

İlçedeki son durum hakkında Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer’den bilgi alan heyet, aralarında, Ballıdere köyünde yamaçtan kopan toprağın tek katlı ahşap evin bir bölümünü yıkması sonucu yaşamını yitiren Aynur Karaali ile çocukları Mustafa ve Ayşe Karaali’nin yakınlarının da bulunduğu mağdur vatandaşlarla görüşerek, sorunlarını dinledi.

ak-parti-14.jpg

Kurtulmuş ve beraberindekiler, ilçe esnafını da ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ardından Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi ve Derecik köyü ile Madenli beldesini ziyaret eden heyet, burada Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı’dan son durum hakkında bilgi aldı, çalışmalarla ilgili istişarede bulundu.

ak-parti-15.jpg

Son olarak Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet AK Parti Rize İl Başkanlığında İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanlarının katılımıyla genişletilmiş İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu toplantılarını gerçekleştirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.