AK Parti Rize İl Başkanı Alim'den 18 Mart Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı Alim'den 18 Mart Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim mesajında; “Vatanın bütünlüğü, ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığı tehdit altında olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır Çanakkale zaferi. Şartların ne kadar zor, düşmanın ne kadar güçlü olursa olsun, söz konusu vatan olunca Türk milletinin en büyük düşmanları bile yenebileceğinin tüm dünyaya haykırışıdır Çanakkale zaferi.

Bir Milletin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla varoluş mücadelesinin en büyük örneği Çanakkale zaferinin 106.  yılını kutlamanın gurunu yaşamaktayız.  Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın timsalidir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği zaferdir.

Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için gerekli olan ruhu ortaya çıkarmıştır.
 
"Çanakkale Geçilmez" dedirten aziz milletimiz, 106. yıl önce olduğu gibi bugün de aynı şekilde her türlü tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Dün olduğu  gibi bugünde Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

Bugün vatanımız varsa, bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız susmuyorsa üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklara vatan diyebiliyorsak; bu şehitlerimiz sayesindedir. Onlar ki, bağımsızlığımız uğruna sadece nefislerinden değil, nefeslerinden bile feragat etmişlerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.