AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI HİKMET AYAR ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ İÇİN ÇÖZÜM ŞARTLARINI ZORLADIK VE ? . AYRINTILAR ÇAYTVHABER.COM'DA

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI HİKMET AYAR ÇAYKUR MEVSİMLİK İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ İÇİN ÇÖZÜM ŞARTLARINI ZORLADIK VE ? . AYRINTILAR ÇAYTVHABER.COM'DA

ÇAYKUR mevsimlik işlerin kadro sorunu ile ilgili konuşan İl Başkanı Ayar “ Şu an ÇAYKUR’u temsil etmiyorum. Ancak yönetim kurulu üyeliğimiz sırasında oradaki arkadaşlarla beraber ÇAYKUR’ da  güzel işler yaptığımızı de ifade etmek isterim.

Evet dört ay yani 120 gün doldurduğunda işçilerimiz artık çalışamıyorlardı çok yakın zamana kadar böyleydi.120 günü dolduran ÇAYKUR mevsimlik işçisinin iş akdi askıya alınırdı.  

Bir daha gelecek sezon da başlardı. Bunun üzerine günü 180 güne çıkarmak için yoğun bir çalışmamız oldu. Neticede elde ettik. Şimdi  mevsimlik işçilerimiz altı ay çalışıp, altı ay ne yapacağız  diyor çok haklı olarak. Belki de bizde o konumda olsak aynı sitemleri iletebilirdik. Yalnız mevsimlik işçi sektörünün ve  tarım sektöründe çalışan işçilerin özelliği bu. Bu da çalışanlarında, üreticilerinde, herkesin de bildiği bir şey.

Gerek Vekillik dönemimde gerek ÇAYKUR yönetiminde olduğum dönemde mevsimlik işçilerimizin  iş akitleri askıda kaldığı için işsizlik sigortasından faydalanamıyor dedik. Bunu yapmış olduğumuz çalışmalarda  küçük bir düzenlemeyle işsizlik sigortasından nasıl faydalandırabilirizi ifade ettik. Bu konuda bir çalışma da yapıldı ama sonuç alamadık. Belki önümüzdeki süreçte bu yine takip edilmesi gereken bir unsur. Çalışılmayan o sürede bir borçlanma durumu olarak o günleri nasıl alabiliriz.

Nasıl bir çalışma yapılır bunun takibini yaptık. Mevsimlik işçilerin tamamına bir kadro durumu ise  mevcut şartlar içerisinde zor gözükmesine rağmen, olabilirliği  için arkadaşlarla birlikte  bizde gayret gösterdik.

Ortaya çıkan tablo norm kadro oldu. Neticede bu da bir kazanımdır bekleneni karşılamasa da uğraşı verilmiştir. Önümüzdeki süreçte bunun üzerine ne koyabiliriz ? Şartları nasıl daha iyi hale getirebiliriz? Bunu hep beraber bakacağız” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum